Ana SayfaÜnlülerFazıl Say Kusursuz Kulağa Sahip Çocuğun Hayalini Gerçekleştirdi!

İlgili Postlar

Fazıl Say Kusursuz Kulağa Sahip Çocuğun Hayalini Gerçekleştirdi!

Muş’ta yaşayan doğuştan görme engelli kusursuz kulağa sahip 7 yaşındaki Bager Çalışcı’nın hayali dünyaca ünlü besteci, piyanist Fazıl Say, yetenekli çocuğun kendisiyle tanışma hayali olduğunu öğrenir öğrenmez onu, 30 haziranda İstanbul’da Lütfi Kırdar Anadolu Anuditorum’da Şanghay Filarmoni Orkestrası ile vereceği konsere davet etti. Fazıl Say kusursuz kulağa sahip çocuğun hayalini gerçekleştirdi. Çocukla piyanonun başına geçen Fazıl Say, o anları sosyal medya hesabından paylaştı.

Fazıl Say kimdir?

Fazıl Say Görme Engelli Yetenekli Çocuğun Hayalini Gerçekleştirdi!

İlkokul 2. sınıfta giden Bager Çalışcı’nın babası oğlunun müziğe olan ilgisini fark edip onu müzik kursuna başlattı. Bager’in kendisi gibi görme engelli olan müzik öğretmeni Caner Keser, çocuğun absolut (kusursuz) kulağa salip olduğunu fark etti. Bager, kısa zamanda piyano çalmayı öğrendi. Çalışcı’nın köy okulunda konser verme hayali 18 gün gerçekleştirildi. Çalışcı, konserinde Beethoven’ın ‘Yalnızlık Senfonisi’ ile ‘Ay Işığı Sonatı’nı, Yann Tiersen’nin eserini ve güncel şarkıları çalarak konserini tamamladı.

BAGER FAZIL SAY İLE BULUŞTU VE PİYANO ÇALDI!

Fazıl Say, aileye ulaşarak İstanbul’da vereceği konsere Bager ile babasını ve Bager’in öğretmeni Caner Keser’i davet etti. Konser için sabah 8:50 uçağıyla İstanbul’a gelen kusursuz kulağa sahip çocuk Fazıl Say ile buluşup piyano çaldı. Say, o anları sosyal medya hesabından paylaştı.

İşte kusursuz kulak Bager ve Fazıl Say…

Fazıl Say ile piyano başına geçen görme engelli yetenekli çocuk hayli heyecanlıydı. Ünlü Piyanist Fazıl Say paylaşımın altına; Bager’in henüz 7 yaşında olduğunu, ilk konserini geçen ay Muş’un bir dağ köyünde çocuklara verdiğini, görme engelli bir güzel yetenek Bager’in öğlen yaşadığı Muş’tan kendilerini ziyarete geldiklerini, babası Mehmet bey ve piyano hocası sevgili Caner beyle birlikte geldiklerini, Bager’in ileride destek olacak olan Çey Sanat Dostları; piyano eğitiminin uzun bir yol olduğunu 10-15 yıl merdiven çıka çıka.. Bager’in bu yolu katedeceğine inancının sonsuz olduğunu, çok emek çok çalışma ile en iyi  hocalar ile ilerlemesi için kendisininde bu yol göstericisi olacağını ve video’da katibimi çaldıklarını ama Bager’in biraz ellerini birbirine karıştırdığını ifade etti. Fotoğrafa ise günün anısı yazdı.

İşte o fotoğraf…

Fazıl Say Görme Engelli Yetenekli Çocuğun Hayalini Gerçekleştirdi

Baba Mehmet bey ise, Fazıl Say’ın kendileriyle çok ilgilendiğini ve çok iyi ağırladığını söyleyerek teşekkür etti.

Fazıl Say’ın Sevgilisi Ece Dağıstan’ın, Fedakarlığı Mest Etti!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler