Ana SayfaDizilerEn Sevilen Dizler ve Oyuncular

İlgili Postlar

En Sevilen Dizler ve Oyuncular

Yapılan araştırmalara göre her 10 kişiden 6’sının televizyon izlediğini gözler önüne seriyor. Diziler ve izlenme oranıyla ilgili kapsamlı bir araştırma yürüten bir şirketin araştırmasına göre izleyicilerin en sevdiği diziler belirlendi. İşte 11-14 Şubat tarihleri arasında Türkiye genelinde 15 yaş üzeri 1914 kişinin katılımı ile gerçekleştirilen araştırmanın sonucuna göre en sevilen diziler ve oyuncular;

Televizyon Hala Vazgeçilmezler Arasında

Gelişen teknolojiyle birlikte kullanıcıların dijital platformlara olan ilgili günden güne artıyor. Netflix gibi popüler dizi ve film platformlarının Türkiye’ye giriş yapmasıyla televizyona olan ilginin bir kısmı azalsa da araştırmalar her 10 kişiden 6’sının dizileri en çok televizyondan,  yüzde 2’sinin ise Netfix gibi popüler platromlardan takip ettiğini gözler önüne serdi.

En Çok İzlenen TV Kanalı

Kullanıcıların dijital platformlar ve kanallar arasında gidip gelmesi kanalların birbirleri arasındaki rekabeti de iyice arttırmış durumda. Araştırmaya katılan kullanıcıları belirlediği analizlere göre en çok tercih edilen televizyon kanalı %32’lik bir oranla Fox olurken  %13’lük oranıyla 2. sırada TV8 geliyor. Katılımcılar arasında popüler olan diğer kanallar sırasıyla: ATV (%12), Show TV (%10), Kanal D ve Star (%8), TRT 1 (%7).

Tekrarı En Çok İzlenen Dizi Filmler

En Beğenilen Türk Dizisi

Dizi sürelerinin günden güne uzaması kanallarda artık geceye 2 değil 1 dizi düşmesine neden olsa da, yayınlanan diziler arasında büyük bir rekabet olduğunu söylemek yanlış olmaz. Bu durum kanalların reyting seviyesini de etkiliyor. Katılımcılar tarafından en büyük ilgiyi gören dizi, oldukça büyük bir oy farkıyla “Mucize Doktor” oldu. Fox TV’de yayınlanan dizi, seyirciden aldığı büyük beğeniyle yayınlandığı kanalı da zirveye çıkarmış gibi görünüyor. Katılımcıların %25’i en beğendiği dizinin Mucize Doktor olduğunu belirtirken, %7’lik oy oranıyla Show TV’nin sevilen dizisi Çukur 2. sırada geliyor. Babil, Hekimoğlu, Seksenler, Bir Zamanlar Çukurova ve Kadın aldıkları yaklaşık %5’lik oy oranlarıyla 3. sırayı paylaşan diziler.

Özlenen Diziler

Şuanda hali hazırda pek çok senaryo ve dizi olsa da izleyicilerin gönlünde yer eden dizileri unutturmak oldukça zor. Gerek oyuncu kadrosu, gerek öyküsü, gerek içimizde bir noktaya dokunmasıyla ölümsüzleşen dizilere baktığımızda katılımcılar değerlendirmesiyle en çok özlenen Türk dizisi, aldığı %11’lik oy oranıyla “Avrupa Yakas”ı. %10’luk oy oranıyla “Diriliş Ertuğrul” 2. sırayı alırken, %9’luk oy oranıyla “Aşk-ı Memnu” 3. sırada. Katılımcılar arasında popüler olan diğer diziler sırasıyla; “Leyla ile Mecnun” (%7), “Kurtlar Vadisi”, “Muhteşem Yüzyıl” ve”Öyle Bir Geçer Zaman Ki” (%6), “Ezel” (%5).

En Sevilen Oyuncular

Bir dizinin izleyicinin etkisini çekmesinde senaryosu kadar başrol oyuncuları da önemlidir. Araştırma sonuçlarına göre, katılımcıların en sevdiği erkek oyuncu %13’lük oy oranıyla, bu yıl Uluslararası Emmy Ödülünü de kazan, tecrübeli oyuncu Haluk Bilginer oldu. Son dönemde yaptığı dizi ve filmlerle özellikle gençlerin takdirini kazanan Aras Bulut İynemli %12’lik oranıyla 2. sırada yer alırken, Kenan İmirzalıoğlu ve Halit Ergenç %9’luk oranlarıyla 3. sırayı paylaştılar. En beğenilen kadın oyuncu sorusunda ise %13’lük oranıyla Demet Evgar 1. sırada. Fox TV’de yayınlanan Kadın filmi ile büyük beğeni toplayan Özge Özpirinçci %11’lik oranla 2. sırayı alırken, Beren Saat %9’luk oranıyla 3. sırada.

En Sevilen Dizi Türü

Türkiye’deki izleyicilerin en sevdiği dizi türü ne? sorusunun yanıtı oldukça ilginç. Ülkemizde yapım olarak dram dizileri oldukça çok olmasına rağmen katılımcıların %49’u en çok komedi dizilerini izlediğini belirtti. Komedi dizilerinin sayısının dram dizilerinden az olduğunu göz önünde bulundurulursa aradaki farkın dikkate alınması gerektiği yorumunda bulanabiliriz. Buda artık izleyicilerin dramdan bunaldığı ve komedi alanında da yeteri kadar yapım olmadığını gözler önüne seriyor.

Unutulmayan Yabancı Diziler

Bazı yabancı diziler, sadece yayınlandıkları ülkede değil, kısa zaman içerisinde tüm dünyada etkisini gösteriyor.  Araştırmaya katılan her 10 kişiden 6’sı yabancı dizileri takip ettiğini belirtti. Katılımcılara son 10 yıl içerisinde yayınlanan en beğendikleri yabancı dizinin hangisi olduğu sorulduğunda %25’lik oranla Game Of Thrones ilk sırada çıktı. %22’lik oy oranıyla La Casa De Papel 2. sırada. Sherlock ve Prison Break dizileri de %14’lük oranlarıyla 3. sırayı paylaşıyor

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler