Ana SayfaÜnlülerEmrah Karaduman'dan 'Aleyna Tilki'nin Dipsiz Kuyum şarkısı çalıntı' iddiasına yanıt

İlgili Postlar

Emrah Karaduman’dan ‘Aleyna Tilki’nin Dipsiz Kuyum şarkısı çalıntı’ iddiasına yanıt

Emrah Karaduman’dan ‘Aleyna Tilki’nin Dipsiz Kuyum şarkısı çalıntı’ iddiasına yanıt geldi. Aleyna Tiliki’nin geçtiğimiz günlerde izleyicinin beğenisine sunduğu yeni şarkısı Dipsiz Kuyu’nun çalıntı olduğu iddiası doğru mu? Emrah Karaduman, gündemi derinden sarsan iddia hakkında açıklama yaptı. Detaylar haberimizde…

Aleyna Tilki’nin ‘Dipsiz Kuyum’ şarkısı çalıntı mı?

Aleyna Tilki’nin yeni şarkısı ‘Dipsiz Kuyum’ çalıntı mı?

Aleyna Tilki’nin rekora koşan yeni şarkısı ‘Dipsiz Kuyu’ hakkında çarpıcı bir iddia ortaya atılmıştı. Şarkının çalıntı olduğu iddia edilmişti. Sanatçı Onur Akay, gündeme getirdiği iddia için şunları söylemişti: Aleyna Tilki, Emrah Karaduman’la birlikte yaptığı ‘Dipsiz Kuyum’ şarkısını Youtube’ta yayınladı. Şarkı, kısa sürede izlenme rekorları kırdı. Ancak bestesi Emrah Karaduman’a ait olan ‘Dipsiz Kuyum’ isimli şarkının ana teması, 29 sene önce Acıların Kadını Bergen’in söylediği ve sözleri Ahmet Selçuk İlkan’a, bestesi ise Cengiz Tekin’e ait olan, ‘Yıllar Affetmez’ şarkısı ile aynı. Yine MESAM Teknik Bilim Kurulu karar verecek ve göreceksiniz eserdeki pay oranın belirlenmesi için tarafların aralarında anlaşması veya yargı yoluna başvurmaları gerektiğine karar verilecek. Cengiz Tekin, bu sabah erkenden MESAM’a giderek, Teknik Bilim Kurulu’na başvurdu. Tekin’le telefon görüşmesi yaptım ve kendisine, 1997 yılında çıkan Ümit Besen’in ‘Seni Unutmaya Ömrüm Yeter Mi?’ şarkısı ve 1990 yılında çıkan Kurtuluş Türkgüven’in ‘Çok mu Gördünüz?’ şarkılarının da ‘Yıllar Affetmez’ şarkısından alıntı olduğunu söyledim ve bu durumda ‘Dipsiz Kuyum’ şarkısının, bu iki şarkıya da benzerlik gösterdiğini ilettim. Kendisi bana, “1700 bestem var, ben bu şarkıyı 87 yılında Bergen’e okuttum. Hangi biriyle uğraşalım. Tarkan’ın şarkısı ile olan olayda da araya biri girdi ve uzlaşma yoluna gidilecek” dedi ve bu işin peşini bırakmayacağını söyledi.

Aleyna Tilki kimdir?

Birçok şarkıda kullanılıyor

İddiaların ardından Emrah Karaduman açıklama yaptı. Karaduman, iddiaları yalanlayarak “Bu arabesk müzikte ‘merdiven yürüyüş’ diye tabir edilen bir tarz. Birçok şarkıda kullanılıyor. Çalıntı asla söz konusu değil.” dedi.

Emrah Karaduman Kimdir?

Çalıntı bir durum söz konusu değil

MSG’nin ( Musiki Eseri Sahipleri Grubu) eski teknik bilim kurul başkanı Aykut Gürel de iddialar hakkında açıklama yaptı ve “Şarkıda, merdiven yürüyüş tekniği kullanılmış, ancak çalıntı bir durum söz konusu değil.” diye konuştu.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler