Ana SayfaDizilerÇukur Dizisi Televizyon Tarihinde Bir İlke İmza Attı!

İlgili Postlar

Çukur Dizisi Televizyon Tarihinde Bir İlke İmza Attı!

Show TV’nin beğeniyle izlenen dizisi Çukur, ilklere imza atmaya devam ediyor. İstanbul’un kendine ait kurallarla yönetilen bir mahallesi olan Çukur’da geçen hikayesiyle izleyiciyi ekrana kilitleyen dizi bu hafta Türk televizyonlarında ilk kez gerçekleşen bir uygulama ile seyirciye söz hakkı tanıdı.

Yönetmenliğini Sinan Öztürk’ün üstlendiği reytingleriyle adından söz ettiren Çukur dizisi izleyicilerine bu hafta büyük bir sürpriz yaşattı. Çukur’un bu hafta yayınlanan 26. bölümünde Türk televizyonlarında ilk kez gerçekleşen bir uygulama ile seyirciye söz hakkı tanındı.

Çukur Dizi Setinde Sorun Mu Yaşanıyor?

Seyirci Smart TV ve sosyal medya anketleriyle katıldığı oylamada Vartolu, Yamaç, Cemil ve Metin karakterleri arasından kimin partnerinden özür dileyeceğini belirledi. Çukur izleyicisi hem Smart uygulama ile hem de sosyal medya üzerinden oylamaya katılarak oy verdi. En çok oyu alan Vartolu ve Yamaç karakterleri seyircinin isteği üzerine partnerlerinden özür diledi. İzleyicinin direkt hikayeye yön verdikleri bu bölümde, seyirci oylaması sonucu özür dilemesi çok güç olan Yamaç ve Vartolu karakterlerinin özür diledikleri sahneler ilgiyle izlendi.

Türkiye’de ilk kez uygulanan entegresyon, Smart TV’lerde ekran üzerine alt bant yansıtılmasına imkan veren TVadbox addressable tv teknolojisini kullanarak yapılan oylama ile seyirci tercih ettiği seçeneğin senaryosunu izledi. Son bölümünü 4,8 milyon kişinin izlediği Çukur’un ratingi 7,00 iken 20+ ABC1 ratingi ise 9,26’ya ulaştı. Türk TV’lerinde ilk kez gerçekleştirilen bu uygulama ile 2 milyon erişim sağlandı. Özür dilemesini istediği Yamaç ve Vartolu karakterlerinin sahnesini dizi esnasında gören Çukur izleyicisi Cemil ve Metin’in sahnelerini ise bonus sahne olarak Çukur ve kanalın hesaplarından izleyebildi.

Çukur 27. yeni bölüm ilk sahnesi yayınlandı: “Saadet evlenmeyecek!”

Özür Dilemek İçin Seyirciyi Teşvik Ettiler

Uygulamanın asıl amacı en büyük erkeklik klişelerinden biri olan özür dilemeyi erkeklere kabullendirebilmek. Erkek seyircileri cesaretlendiren Çukur karakterleri bu konuda ilk adımı atarak izleyicileri Twitter’a davet etti. #kırdıysaközürdileriz #affet ve #kimhaklı hashtag ile özür mesajlarını ileten seyircilerin paylaşımları arasından seçilen en içten 3 özür mesajı Çukur dizisi yayındayken ekranda paylaşıldı.

Çukur Bunu Hep Yapıyor!

Çukur daha önce de bir ilke imza atıp, izleyicinin gönlünü almaya çalışmıştı. Her Pazartesi Show TV’de yayınlanan Çukur’un 17. bölümünde Komiser Emrah’ın trafik polisiyle olan diyaloğu dizi severler tarafından büyük tepkiye yol açmıştı. Bunun üzerine Ay Yapım, izleyicinin düşüncelerine saygı gösterip Çukur’da bir ilke imza atarak 18. yeni bölümden sneak peek yayınlayıp izleyicinin gönlünü almaya çalışmıştı.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler