Ana SayfaKültür ve SanatMüzikCenk Erdoğan Fermata ile herkesi birleştirecek!

İlgili Postlar

Cenk Erdoğan Fermata ile herkesi birleştirecek!

Türkiye’nin en iyi perdesiz gitar çalan isimlerinden birisi olan üstadı Cenk Erdoğan yeni albümü Fermata ile yeniden gündemde

Türkiye’nin en iyi müzisyenleri arasında gösterilen ve bugüne kadarki süreç içerisinde sayısız başarılı projeye imza atarak ödül alan Cenk Erdoğan, Fermata albümü ile 2018 yılında yeniden sevenleri ile buluştu. Albümün çıkış tarihi üzerinden çok uzun zaman geçse de sessiz kalmayı tercih eden ünlü isim, yeni röportajında albüm ve müzik hayatıyla ilgili önemli değerlendirmeler yaptı.

Cenk Erdoğan kimdir?

Cenk Erdoğan albümü sevildi

Önceki albümlerinde olduğu gibi yeni albümünde de sevenlerini tatmin etmeyi başaran usta sanatçı, yeni eserleri ile yine farkın ortaya koymuş durumda. Yeni tanıyan kişilerin geç kaldım dediği usta isim Fermata adlı albümünü şöyle anlattı: “Fermata” aslında kısa sürede yazılmış bir albüm. Fermata bir müzik terimi. Durmak, soluk almak anlamına geliyor. Yoğun bir üretim sürecinde yaklaşık üç ay içerisinde besteledim bu albümü. Müziği besteleme sürecim bazen hızlı, bazen yavaş oluyor bu süreçlerin bir matematiği yok. Artık ülkemin iyice ayrıştığını hissediyorum. Öteki beriki derken birbirine düşman bir insan kalabalığı haline geldik. İstedim ki, hepimiz Fermata sembolünün altında toplanalım ve aynı nefesi alalım.

Albümünde neyden esinlendi?

Albümlerini hazırlarken tek bir şeye odaklanmadığını ve genele bakmaya çalıştığını söyleyen sanatçı, bazen motive olduğunu bazen de sebebi olmadan yeni eserler yazabildiğini söyledi.  Ünlü isme yeni albümünde davulda Mehmet İkiz, kontrbas Baran Say perküsyonda Velican Sağun, Sibel Gürsoy, Tuba Önal, Dünya Kızıçay, Golnar Shahyar gibi isimler eşlik etmiş.

Cenk Erdoğan konser turnesi başlıyor!

Eylül ayı itibari ile uzun bir turneye çıkacak olan Cenk Erdoğan, Avrupa’daki konser serisinin ardından Amerika’ya geçecek.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler