Ana SayfaKimdirCenk Erdoğan kimdir?

İlgili Postlar

Cenk Erdoğan kimdir?

Müzik hayatıyla dikkat çeken ve farklı bir dinleyici kitlesine sahip olan Cenk Erdoğan kimdir?

Türkiye’nin farklı müzik tercihleri ile dikkat çeken isimlerinden birisi olan Cenk Erdoğan, eğitim ve müzik hayatıyla dikkat çekmeye devam ediyor.


Bugün Doğan Ünlüler

Cenk Erdoğan kaç yaşında? Cenk Erdoğan aslen nereli? Cenk Erdoğan burcu ne?

1979 yılında doğan Cenk Erdoğan’ın doğum tarihi net olarak bilinmemektedir. Oyuncunun doğum yeri ise İstanbul’dur. Oyuncu hakkında yeni bilgiler geldikçe biyografi güncellenecektir.

Cenk Erdoğan kimdir? Cenk Erdoğan neler yaptı?

Küçüklüğünden itibaren müziğe duyduğu ilgi nedeniyle 1997 yılında İstanbul Bilgi Üniversitesi Müzik (Kompozisyon) Bölümü’nü burslu olarak okuyan ünlü isim, üstelik bu bölümünü birinci olarak tamamladı. Üniversiteden aldığı onur derecesi ile geleceği parlak isimlerden birisi olarak görülen Cenk Erdoğan, Türkiye’de çok fazla tanınmasa da sevilen eserlerin hep arka planında yer alan kişi oldu.

Mezuniyet sonrasında ilk olarak Berklee Müzik Koleji’nde yer alan sanatı, sonrasında ise 2008 yılında Baykuş Müzik’e katıldı. Bu tarihlerde İle adlı ilk albümünü çıkaran sanatçının en önemli projelerinden birisi ise Issız Adam oldu. Çağan Irmak tarafından yazılan ve vizyona girdiği döneme damga vurmayı başaran filmin müziklerini yapan Cenk Erdoğan, bu film müzikleri sayesinde  “2009 Yılın Film Müziği” ödülünü aldı.

Sezen Aksu ile birlikte çalışan Cenk Erdoğan, uzun yıllardan beri başarılı sanatçının orkestrasını yönetiyor ve albüm çalışmalarını destekliyor.

Cenk Erdoğan albümleri

2008 – İle

2009 – Çark

2011 – Kavis

2014 – Kara Kutu

2018 – Fermata

Sanatçının yer aldığı bazı gruplar ise şöyle;

2010 – Trilok Gurtu

2010 – Doninique di Piazza – Turkophony all stars

Önceki İçerik
Sonraki İçerik

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler