Ana SayfaKültür ve SanatMüzikMark Eliyahu “Müziğim ruhsal bir yolculuğu anlatıyor”

İlgili Postlar

Mark Eliyahu “Müziğim ruhsal bir yolculuğu anlatıyor”

Dünyanın yakından takip ettiği ve son yıllarda iyi bir atılım gerçekleştiren kemençe sanatçısı Mark Eliyahu müziği ve yaşamı ile ilgili açıklamalar yaptı.

Farklı müzik tercihleri ile dikkat çeken Mark Eliyahu, bu akşam saat 21.00 itibari ile İstikbal Harbiye Açıkhava’da konser verecek. Konser öncesinde basınla bir araya gelerek açıklamalarda bulunan Mark Eliyahu, özellikle müziğine dair yaptığı açıklamalarla dikkat çekti.

Mark Eliyahu kimdir?

3. kez İstanbul’a geliyor

Bugüne kadar 2 defa İstanbul’a gelen ve İstanbul’a dair güzel anılar biriktirdiğini söyleyen sanatçı, “İstanbul’a her geldiğimde kendimi evimde gibi hissediyorum. Çünkü şehrin kokusu ve sesleri bana çocukluğumu hatırlatıyor. İstanbul’da yeniden seyircilerimle buluşacağım için çok heyecanlıyım.” Dedi.

Müziğinde Türkiye’ye başta olmak üzere Azerbaycan ve Arap ülkelerinin etnik yapılarının etkisi olduğunu söyleyen Eliyahu, müziğin manevi bir yanı olduğuna inandığını söyledi. “Küçük bir çocukken ailemle birlikte pek çok kez dünyanın farklı ülke ve şehirlerine taşındım ve buralardan etkilendim. Bu yüzden müziğim farklı türlerden etkilenen duygusal bir karışım, farklı kültürlerin birleşimi ve ruhsal bir yolculuğu anlatıyor. Bir yerde yaşadığınızda, orada vakit geçirdiğinizde, oranın yemeklerini yiyip, havasını soluyup müziğini dinlediğinizde orası sizi etkiler ve bu etki müziğinizde ortaya çıkar.” diyerek müziğinin oluşum sürecini anlatan Mark Eliyahu, ‘Müziğim ruhsal bir yolculuğu anlatıyor’ dedi.

Müziğinde Türkiye’den de etkilendiği için sanatçının geniş bir hayran kitlesi var. Sanatçı bu akşam uzun bir aranın ardından yeniden sevenleri ile bir araya gelecek.

3 yeni şarkı söyleyecek!

Türkiye’de vereceği konserde 3 yeni şarkı söyleyecek olan sanatçı, bu parçaların dışında eski albümlerinden sevilen parçaları seslendirecek. Türkiye’de kendisine gösterilen ilgiden dolayı çok mutlu olduğunu da belirten Eliyahu, akşam için heyecan yaşadığını tekrar tekrar vurguladı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler