Ana SayfaKimdirMark Eliyahu kimdir?

İlgili Postlar

Mark Eliyahu kimdir?

Besteci, aranjör ve yapımcı olarak Türkiye’de daha fazla tanınmaya başlanan Mark Eliyahu kimdir? İşte detaylar. Kamanche ve bağlama ustası olarak tanınan ve çok yönlü müzik kariyeri ile dikkat çeken Mark Eliyahu Kimdir, son dönemlerde Türkiye’de de yakından takip ediliyor.
Bugün Doğan Ünlüler

 Mark Eliyahu aslen nereli? Mark Eliyahu kaç yaşında? Mark Eliyahu burcu ne?

Dağıstan’da (Rusya) doğan Mark Eliyahu’nun doğum tarihi 28 Mayıs 1982. Mark Eliyahu’nun burcu ise ikizler.

Mark Eliyahu kimdir? Mark Eliyahu müziğe nasıl başladı?

Müzisyen bir aileden gelen Mark Eliyahu, küçük yaştan itibaren müzikle tanıştı. Babası Piris Eliyahu, dünyaca ünlü bir Tar ustası, besteci ve aranjör ve müzikolog olarak bilinir. Ailesi her zaman dans ve müzikle iç içe olduğu için sanatçı da bu alan yöneldi.

Mark Eliyahu, 4 yaşındayken keman çalışmalarına başladı ve 16 yaşında bağlama ve Yunan-Türk müziğini incelemek için bir gezi yaptı. Usta Ross Daly ile birlikte Yunanistan’a giden sanatçı, burada çok iyi çalışmalar yaptı. Ardından 2 yıl boyunca Azerbaycan’da usta Adalat Vazirov ile Farsça-Azer müzik çalışmaları yapan Mark Eliyahu, böylece etnik müzikler üzerine de derin bir bilgi sahibi oldu.

Mark Eliyahu ilk çalışması ne zaman?

1999’da ilk solo çalışmasını babası Piris ve dünyaca ünlü vokalist Alim Qasimov ile gerçekleştiren Mark Eliyahu, böylece müzik dünyasında ben de varım dedi.  2000 yılında ise grubunu kurdu. Mark Eliyahu grubu, Pompidou Center, City De-La Music, Zorolu PSM ve Colors of Ostrova, Paris Jazz, Helsinki festivali gibi etkinliklerde geniş katılımlı konserler verdi.

2002-3 yılında İtalya’daki Fabrica Musica (United Colors of Benetton) için anlaşma sağlayan Mark Eliyahu, burada düzenlemeler yaptı ve çeşitli projeler gerçekleştir.

2016 yılından itibaren Türkiye’ye yoğunlaşan ve konserler vermeye başlayan sanatçı bugüne kadar 8 farklı konser verdi ve her bir konserinde ortalama 3 bin dinleyici yer aldı.

 Mark Eliyahu “Müziğim ruhsal bir yolculuğu anlatıyor”

Mark Eliyahu albümleri

  • 2004 – Solo albüm – “Judea’nın Sesleri”.
  • 2013 – Solo albüm – “Sands”
  • 2016 – “Yollar”
Önceki İçerik
Sonraki İçerik

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler