Ana SayfaÜnlülerÇav Bella Tartışması İyice Alevlendi!

İlgili Postlar

Çav Bella Tartışması İyice Alevlendi!

Uzun süredir ekrandan uzak ulan şarkıcı Hilal Cebeci, son klibi ile dikkat çekti! Şarkıcısı Hilal Cebeci, İtalya’da faşizme karşı direniş marşı olarak bilinen “Bella Ciao” (Çav Bella) adlı halk şarkısını İtalyanca olarak seslendirdiği bir klip yayınladı. Klip ve şarkının uyarlaması izleyenlerden ve birçok ünlü isimden tepki almıştı. Hilal Cebeci, İtalyan ‘Çav Bella’ şarkısını yeniden yorumlayıp ‘La Casa De Papel’ dizisinin temasıyla klip çekti. Athena grubunun solisti Gökhan Özoğuz’dan tepki geldi. Uzun süredir benzer tartışmalara neden olan ‘Çav Bella’ polemiği, iki şarkıcının birbirini hedef alan açıklamalarıyla yeniden alevlendi…

Hilal Cebeci’nin Çav Bella Klibi Tepki Çekti!

Özay Şendir, uzun süredir tartışmalara neden olan ‘Çav Bella’ polemiğini kaleme aldı…

Milliyet Gazetesi’nden Özay Şendir, uzun süredir benzer tartışmalara neden olan ‘Çav Bella’ polemiğini  “Çav Bella ya da Cevriye” yazısı ile kaleme aldı. İşte Özay Şendir’in yazısı…”Çav Bella polemiğini duydunuz mu? Duymuşsunuzdur muhakkak… Bir yanda Hilal Cebeci diğer yanda da Gökhan Özoğuz var. Tüm dünyada devrimci solun en iyi bildiği, en çok söylediği marşın, klibini çektiği için eleştiriliyor Cebeci. ‘Çav Bella’nın müziğini alıp, ‘Cevriye’ diye şarkı yapmıştı Gökhan Semiz ve Grup Vitamin 1991 yılında. Mehmet Taneri de ‘Sen, Sen, Sen’ diye bir aşk şarkısı haline getirmişti bu dünyanın en bilinen marşını.

Hilal Cebeci kimdir?

Gökhan Özoğuz Kimdir?

Çav Bella ya da Cevriye…

Evet, bir marştır ‘Çav Bella’, orijinal adı ‘Bella Ciao’ olan bir İtalyan halk şarkısının, zaman içerisinde marşa dönmüş halidir. İtalya’da Po Ovası’nın pirinç tarlalarında sefalet içerisinde çalıştırılan, önce faşist Mussolini sonra da işgalci Nazilere karşı direnen bir adamın evde bıraktığı karısına söylediği şarkıdan türediği düşünülür. Kimi kaynaklarda, melodinin Eşkenaz Yahudilerin enstrümantal müziği olarak bilinen Klezmer’den türediği de yazılıdır. Her neyse, Cebeci-Özoğuz tartışması yeni bir şey değil, tüm dünyada bu marşın saygıyla korunmasını isteyenlerle, ‘Önemli olan yayılması’ diyenler arasında uzun zamandır benzer tartışmalar yaşanıyor zaten. Hoş, Küba devriminin en bildik ismi Che Guevara’nın adının, Nathalie Cardone’nin pop şarkısı ‘Hasta Siempre’de meze olarak kullanıldığı, Küba deyince aklına sadece puro gelenlerin, o şarkıyla gece kulüplerinde dans ettiği bir dünyada yaşıyoruz. Hilal Cebeci, ‘Çav Bella’ya klip çekse ne olur, çekmese ne olur?”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler