Ana SayfaDizilerÇağatay Ulusoy'a Büyük Haksızlık!

İlgili Postlar

Çağatay Ulusoy’a Büyük Haksızlık!

Hakan:Muhafız dizisini yabancılar sahipleniyor, Türkler eleştiriyor!14 Aralık’ta izleyicilerle buluşan Hakan Muhafız dizisine Türk izleyicilerden ciddi eleştiriler gelirken, yabancı yorumcular dizinin izlenmesi gereken bir yapım olduğu fikrinde.

Başroldeki Çağatay Ulusoy, Hazar Ergüçlü, Ayça Ayşin Turan, Mehmet Kurtuluş ve Okan Yalabık’ın yer aldığı ingilizce olarak The Protector adı verilen, Türkçe’de ise Hakan:Muhafız olarak isimlendirilen dizi hakkında birçok yorum yapılmakta.

Çağatay Ulusoy’un Netflix Dizisi Hakan:Muhafız İMDB’ye Yüksek Giriş Yaptı

Türk izleyiciler eleştiriyor!

Dizinin 1. sezonu Netflix’te izleyicilerle buluştu. Ancak eleştirilerin ardı arkası kesilmedi. Türk izleyiciler sosyal medya ortamında hem diziyi hem de başrol oyuncusu Çağatay Ulusoy’u ciddi şekilde eleştirmekte.

Tüm sinema filmlerinin ve televizyon dizilerinin içeriklerini barındıran veri tabanı IMDB tarafından 9,2 puan ile listeye giren Hakan:Muhafız daha sonra 8 puana kadar geriledi.

New York Times, Slate, Salon, Vanity Fair ve Playboy gibi yayınlar için televizyon eleştirileri yazan Keller, dizinin izlenmesi gerektiğini belirtiyor.

Hakan:Muhafız dizisini beğendiğini ve ilk bölümünün izleyicileri adeta içine çektiğini anlatan Keller, dizinina modern İstanbul’da geçen tarihi bir savaş fikri olması nedeniyle de ilgi çekici olduğunu dile getirmekte.

Keller, dizinin ilk bölümünün son yıllarda izlediği çoğu dizinin aksine hikayenin makul bir şekilde ilerlemesini sağlayan bir hızda başladığını vurguluyor.

İspanya’da büyük beğeni topladı!

BBC’de yar alan habere göre de İspanyolca yayın yapan haber kuruluşlarının Türk yapımı diziye büyük bir ilgisi var.

Latin Amerika başta olmak üzere İspanyolca konuşan ülkelerde Türk dizileri son yıllarda çok fazla izleniyor.

İspanya’nın günlük gazetelerinde olan La Vanguardia, dizinin yayına girmesini ‘Yılın en çok beklenen yapımlarından biri sonunda başladı’ diyerek duyurdu.

Yine İspanya’nın bir diğer günlük gazetelerinden olan Público’da diziyle ilgili bir eleştiri yayımlayan gazeteci María José Arias, dizinin senaryosunun yüzde yüz orijinal olmadığını ve diğer süper kahraman hikayeleriyle benzerlikler taşıdığını söylüyor.

Ancak Arias’a göre buna rağmen dizinin hikayesi, karakterlerin aldığı farklı dönemeçler ve karizmatik bir karakter olan Hakan sayesinde izlemesi ilginç bir hal alıyor.

Çağatay Ulusoy’a yapılan büyük haksızlık!

Biliyorsunuz Çağatay Ulusoy uzun bir aradan sonra Netflix’in ilk Türk dizisi olan Hakan:Muhafız ile dizi izleyicilerinin karşısına çıktı.

Hakan:Muhafız için uzun süren çalışmalar yapıldı. Netflix, belki diğer büyük dizi projeleri kadar ciddi yapım bütçesi ortaya koyamadı ama yine de önemli bir başlangıç yapıldı.

Çağatay Ulusoy, Ayşe Ayşin Turan, Hazar Ergüç gibi önemli oyuncuları kadrosunda buluşturan Hakan:Muhafız dizisinin 1. sezonu Netflix’te beğeniye sunuldu.

Ancak diziyle ilgili ve Çağatay Ulusoy ile ilgili sosyal medyaya yansıyan çok ciddi eleştiriler yapılmakta.

Diziyi beğenmediklerini belirten önemli bir grup, hem yapımı hem de oyuncuları adeta eleştiri bombardımanına tuttu.

Çağatay Ulusoy da bu eleştirilerden nasibini aldı!

Ancak Hürriyet gazetesinde Anlatan Adam ismiyle yazıları yayınlanan yazarın dizi hakkındaki sözleri dikkatleri çekiyor.

Her şeyden önce Netflix’in diğer büyük yapımlarına göre çok düşük bir yapım bütçesi olan Hakan:Muhafız dizisini savunan yazar, yabancı orijinal diziler hakkında ciddi bir birikimi olduğunu belirtiyor ve Hakan:Muhafız için yapılan türlü türlü eleştirilerin haksızlığına vurgu yapıyor.

Hakan:Muhafız’ın Türk ana akım kanallarında yayınlanan birçok yapıma göre çok farklı bir yapım olduğunu belirten Anlatan Adam, bu dizi yüzünden dünyaya rezil olduğumuz şeklindeki eleştirilerin hiçbir birinin doğruluk payı olmadığını belirtmekte.

Yapım bütçesinin dizinin kalitesini etkileyen ana faktör olduğuna vurgu yapan Anlatan Adam, Çağatay Ulusoy’a yapılan eleştirilere de şu yanıt vermiş:

“Arrow denilen dizide bir Çağatay Ulusoy oyunculuğu yok! Adam aslan gibi oynamış, kimse kusura bakmasın.”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler