Ana SayfaÜnlülerBennu Gerede'den Veganlığa Tam Destek!

İlgili Postlar

Bennu Gerede’den Veganlığa Tam Destek!

Et tüketilmemesinin sağlıksız olduğunu savunan Canan Karatay’a ve bu düşüncedeki insanlara tepki olarak, Bennu Gerede’den venganlığa tam destek!

“Veganlar Kısa Ömürlüdür”

Son dönemlerde hayvansal ürünlerin sağlıklı mı yoksa sağlıksız mı olduğu hakkında büyük bir tartışma var. Bir taraf protein ihtiyacı için insan vücudunun hayvansal gıdalara ihtiyacı olduğunu düşünürken, bir taraf da hayvansal yağların vücut tarafından sindirilemediğini ve zararlı olduğunu savunuyor. Canan Karatay ise  her fırsatta vegan yeme biçimine ağır eleştiriler sunuyor. Vücudun hayvansal yağlara ve ete ihtiyacı olduğunu savunan Karatay vücudun tuz almazsa çökeceğini iddia ediyordu. Bu iddialarının yanı sıra et tüketmeyenlerin kısa ömürlü oludğunu savunan Karatay “Tahıl yersek koyun gibi oluruz.” ithamıyla da veganları çok kızdırmıştı.

Canan Karatay Kimdir?

Tepkilere Sert Çıkmıştı

Venganlığı bir yaşam biçimi haline getirmeye çalışan Bennu Gerede geçen sene vermiş olduğu bir röportajda beş senedir hayvansal gıda tüketmediğini ve kendini daha formda hissettiğini açıklamıştı. Sağlıksız bulduğu için uzun süredir et ve hayvansal gıda tüketmediğini açıklayan Bennu Gerede büyük bir tepki çekmişti. Kendisine ve veganlara gelen gelen “Tahıl beyinliler!” hakaretine de sert bir yanıt vermişti. Şahsen ‘tahıl beyinli’ ifadesini doğru bulmuyorum. Et yiyecekseniz yiyin ama insanları aşağılamak olmaz. Ben de ona ‘hayvan kafalı’ mı diyeyim şimdi et tükettiği için” sözleriyle tepkisini gösteren fotoğrafçı şimdi veganlar için bir proje hazırlıyor.

Canan Karatay, Veganlara Neden Savaş Açtı?

Bennu Gerede’den Vaganlığa Tam Destek!

Veganlığın en büyük sorunu, et ve hayvansal gıda tüketmeyen insanlara karşı restoranların duyarlı davranmaması. Birçok restoranda vegan menüleri ya çok kısıtlı ya da hiç yok. Vegan bir restoran bulmaksa oldukça zor. Bennu Gerede bu soruna bir çözüm getiriyor. Veganlığın yayılmasına destek vermek için ünlü fotoğrafçı Bennu Gerede, vegan menüsü olan restoranları bularak gittiği bu yerlerden de fotoğraf paylaşacağını, mekan isimlerini ve konumlarını açıklayacağını söyledi. İlk olarak Alaçatı’da gitmiş olduğu bir otelin vegan kahvaltı menüsünü paylaşarak işe başlayan, ünlü fotoğrafçı bu sayede dışarıda yemek yiyemeyen veganlara destek olmayı ve bu sebepten veganlıktan çekinenleri de cesaretlendirmeyi amaçlıyor.

 

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler