Ana SayfaYaşamSağlıkCanan Karatay, Veganlara Neden Savaş Açtı?

İlgili Postlar

Canan Karatay, Veganlara Neden Savaş Açtı?

Yaptığı açıklamalarla sık sık gündemden düşmeyen İç Hastalıkları  Uzmanı Canan Karatay, bu kez veganlara savaş açtı. Canan Karatay Veganlar için ne söyledi? Detaylar Haberimizde..

Canan Karatay, Meslekten Men mi Ediliyor?

Canan Karatay, Veganlara Neden Savaş Açtı?

Yaptığı açıklamalarla sık sık gündeme gelen Canan Karatay bu kez veganlara savaş açtı. Uzman Canan Karatay, “Tahıl yersek koyun gibi oluruz. Tahıl yersek tahıl beyinli oluruz” dedi.

“Veganlar Kısa Ömürlüdür”

İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, tüm hayvansal gıdalardan arınmış beslenme türü olan veganlık konusunda “Tahıl yersek koyun gibi oluruz. Tahıl yersek tahıl beyinli oluruz. Vegan demek tahıl beyinli demek. Veganlar kısa ömürlüdür. Veganlar yalnız tahıl yiyor tavşan ve koyun gibi. Veganlık hastalıktır”  açıklama yaptı. Çukurova Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi tarafından gerçekleştirilen araştırmada Türkiye’nin başlıca tuz üretim merkezlerinde üretilen 16 farklı markada sofra tuzunun tamamında miktoplastik bulunması ile ilgili de konuşan Canan Karatay, Kaya tuzunun aslında bir tuz değil, çok önemli bir mineral olduğunun altını çizdi. Canan Karatay, “Tuzsuz kalmak kalp krizi ve felç yapabilir. Sofra tuzu tehlikelidir. Rafine edilmesi lazım” dedi.

“Tuz Olmazsa Hiçbir Organımız Çalışmaz “

Habertürk’e  açıklamalarda bulunan UzmanCanan Karatay, “Öğütülmemiş, rafine olmamış kaya tuzu… Kristale bir şey bulaşmaz. Tuz tüketmezsek hayat olmaz. Bütün sinir sistemimizin iletisindeki her şeyin altında tuz var. Tuz olmazsa hiçbir organımız çalışmaz ” diye konuştu. Canan Karatay, “Tuzsuz kalmak kalp krizi ve felç yapabilir. Sofra tuzu tehlikelidir. İşlem görüyor. Tuz çok önemli bir madde. Rafine edilmesi lazım. Tansiyonu yükselten şekerdir. Tuzsuz hayat olmaz” şeklinde konuştu. Uzman Canan Karatay, “Kaya tuzu le suyu içebilirsiniz. Bu sağlıklı. Ast yapan şekerdir, ekmektir, undur, şekerli ve gazlı içeceklerdir” diyerek açıklamalarına devam etti.

Canan Karatay: “Tahıl Yersek Koyun Gibi Oluruz. Tahıl Yersek Tahıl Beyinli Oluruz”

Canan Karatay, “Tahıl hayvan yemidir. İnsan vücudu tahılları kullanmaya programlanmamıştır. Tahıl yersek koyun gb oluruz. Tahıl yersek tahıl beyinli oluruz. Vegan demek tahıl beyinli demek. Veganlar kısa ömürlüdür. Veganlar yalnız tahıl yiyor tavşan ve koyun gibi. Veganlık hastalıktır” ifadesini kullandı. Karatay, “İthal kuruyemiş yenmemeli. Kuru baklagiller çok önemli. Mutlaka yenmeli. Kuru baklagiller tahıl değildir.” dedi.

Veganlık Nedir?

Veganlık ya da veganizm, bazı nedenlerle hayvan kökenli gıdaları ve diğer hayvansal ürünleri kullanmayı karşı gelme ve reddetme anlamına geliyor. Bazen “sıkı vejetaryenlik” diye de adlandırılır. Vegan kişiler, hayvan kullanımı yoluyla elde edilen gıdaları, giyecekleri ve diğer tüm yan ürünleri kullanmayı tercih etmezler.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler