Ana SayfaKimdirBarış Akarsu Kimdir?

İlgili Postlar

Barış Akarsu Kimdir?

Ölümü ile milyonları yasa boğan Barış Akarsu Kimdir? Türkiye’de bir çok insanın gönlünde taht kuran Barış Akarsu hakkındaki her şey Barış Akarsu Kimdir? haberimizde sizlerle..


Bugün Doğan Ünlüler

Barış Akarsu Aslen Nereli? Barış Akarsu Kaç Yaşında Vefat Etti? Barış Akarsu Hangi Burç?

Aslen Zonguldaklı olan Akarsu 28 yaşında aramızdan ayrıldı Barış Akarsunun Burcu yengeçtir.

Barış Akarsu Kimdir?

Sevilen sanatçı 29 Haziran 1979 yılında Zonguldak’da doğdu. Aslen Zonguldaklı olan Akarsu 2007 yılında aramızdan ayrıldı.

Barış Akarsu’nun Eğitim Hayatı:

İlk, orta ve lise eğitimlerini Amasra’da tamamlayan sanatçı,Lise eğitimine devam ederken Amasra Yelken Kulübü’nde profesyonel olarak yelken sporu ile ilgilenmeye başladı. Barış Akarsunun Müziğe olan tutkusu çok küçük yaşlarda başladı. İlkokul çağlarındayken sevilen sanatçı elinde blok flüt sokaklarda dolaştığını anlatırdı her zaman. Akarsunun müzikle asıl tanışması Amasra’ya gelen sanatçılardan etkilenerek çalmaya başladığı klavye, gitar ve mızıka ile olmuştur.

Barış Akarsu, gençlik yıllarında dinlemeye başladığı 1970 ve 1980’lerin rock, hard rock ve heavy metal grup ve sanatçılarından oldukça etkilendi. Sanatçı Antalya’da animatörlük ve müzisyenlik yaptı. Daha sonra ise  Ankara’ya geçip orada da garsonluk, barmenlik ve müzisyenlik yaptı. Ardından Karadeniz Ereğlisi’ne gelerek dört sene boyunca farklı barlarda, yerel televizyon ve radyolarda programlar yaptı. O dönemde ATV kanalında yayınlanan Akademi Türkiye yarışmasına katılarakve 2004 Temmuzunda yarışmayı birinci olarak tamamladı. Yarışmadan hemen sonra ise Sanatçı İstanbul’a yerleşti ve müzik çalışmalarına profesyonel anlamda burada devam etti. Yarışmanın sonuçlanmasından ilk albümünü çıkarmasına kadar geçen sürede Türkiye’nin değişik yerlerinde  200’e yakın konser verdi.

14 Ocak 2005 tarihinde Barış Akarsu Seyhan Müzik’ten Serdar Öztop’un yapımcılığı ile ilk albümü olan Islak Islakı  çıkardı. Bu albümde yer alan  “Islak Islak”, “Kimdir O”,”Amasra” ve “Mavi”parçalarına klip çekti. 3 Ağustos 2006’da ikinci albümü  Düşmeden Bulutlarda Koşmam Gereki piyasaya sürdü. 10 yeni ve 1 coverden oluşan albümde söz ve bestesi Akarsu’ya ait “Yeter Be” ve “Ben” adlı iki eserde bulunmakta. İkinci albümden; “Vurdum En Dibe Kadar” ve “Yaz Demedim” parçalarına klip çekildi 2006 yılında Star kanalında yayımlanmaya başlanan Yalancı Yarim dizisinde başrollerden birini üstlendi. Bu dizinin ardından sevenleri tarafından “Alfonso Tarık” olarak anılmaya başlandı ve Türkiye genelinde  herkesin kalbinde yer edindi.

barış akarsu biyografi ile ilgili görsel sonucu

Barış Akarsu 29 haziran 2007 tarihinde geçirdiği kazanın ardından beş gün yoğun bakımda kaldı 4 Temmuz 2007 Çarşamba günü ise hayata gözlerini yumdu.

 

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler