Ana SayfaDizilerArka Sokaklar'ın Başarısı Senaryo!

İlgili Postlar

Arka Sokaklar’ın Başarısı Senaryo!

Kanal D’nin Erler Film imzalı fenomen dizisi ‘Arka Sokaklar’, uzun soluklu diziler arasında yerini alıyor. Kanal D’de bu yıl 13. sezonuyla ekrana gelen ve 500. bölüme ulaşan Arka Sokaklar gündemde yer almaya devam ediyor. Milliyet Cadde yazarı Ali Eyüboğlu bugünkü köşesinde Arka Sokaklar dizisinin başarısını kaleme aldı. İşte Ali Eyüboğlu’nun yazısı…

Arka Sokaklar Dizisine 2 Yeni Oyuncu Dahil Oldu!

‘Arka Sokaklar’ın 500’üncü bölüm yemeğinde Zafer Ergin ve İlker İnanoğlu’yla aynı masadaydık…

Kanal D’de yayınlanan ‘Arka Sokaklar’ın 500’üncü bölüm yemeğinde Zafer Ergin ve İlker İnanoğlu’yla aynı masadaydık. Bu fırsatı kaçırmadım ve iki oyuncuyla ‘Arka Sokaklar’ serüvenlerini konuştum. Dizinin macerasının nasıl başladığını sorduğum Ergin, şunları söyledi: “Eski eşim Melek Baykal, oynadığı ‘Cennet Mahallesi’ ve ‘Akasya Durağı’ dizilerini çeken Erler Film’le çalışmamı çok istedi. 2006’nın mart ayında Türker Bey (İnanoğlu), ortada daha dizinin senaryosu yokken, ‘At imzanı, vereyim avansını’ dedi. İmzayı atmayayım ama söz veriyorum dedim. Nisan ayında iki bölümün senaryosu geldi ve çok güzeldi. Alışmadığım bir polisiye… Senarist Ahmet Yurdakul’u arayıp, tebrik ettim. Sonra anlaşma yaptık ama avans almadım. Bir işi yapmadan, avansa karşıyım. Avans bana biraz müteahhit işi gelir, sanatçı olarak yaptığım işi görmeyi isterim. Anlaşma yaparken Türker Bey, ‘150 bölüm yaparız bu işi. Sağa sola bakıp, başka iş peşinde olma’ dedi. 15 gün sonra bana başka bir teklif daha geldi. Senaryoyu okuyunca, çarpıldım. Aklım kalmadı değil o projede. Temmuz ayında başladık. İlk bölüm yayınlandı o teklifi yapan arkadaş arayıp, ‘Senaryoyu rafa kaldırdım, bekliyordum. Kötü bir iş olursa kapacaktım seni. Ama diziyi izleyince, görüşüm değişti. Siz bunu ömür boyu oynarsınız’ dedi. ‘Arka Sokaklar’ serüvenim böyle başladı.”

Arka Sokaklar Dizi Konusu Ve Oyuncu Kadrosu!

İlker İnanoğlu, dizide üstlendiği emniyet mensubu Engin Balkan rolü yüzünden birçok polisin kendisini meslektaş gibi gördüğünü söyledi…

Diziye başladığınızda ‘Arka Sokaklar’ın değil 150, 500 bölüm süreceği aklınızdan geçti mi? Geçmedi. Hatta davalık olduğum bir diziyi (Kurtlar Vadisi) bırakmıştım. O zamanki yapımcı sağda solda, ‘Zafer Ergin ne zaman 12 bölüm üst üste oynadı ki’ bile demiş. Buyurun 500’üncü bölümdeyiz. Projenin başarısını neye bağlıyorsunuz? Yapım, kadro tamam, ama senaryo çok önemli… Başarılı bir senaryo ekibimiz (Ahmet Ozan Yurdakul) var. İşin başarısında en büyük pay sahibi onlar. İlker İnanoğlu: Polisler beni meslektaş sayıyor! ‘Arka Sokaklar’ın başrol oyuncularından İlker İnanoğlu, dizide üstlendiği emniyet mensubu Engin Balkan rolü yüzünden birçok polisin kendisini meslektaş gibi gördüğünü söyledi.

Arka Sokaklar Dizisi Nasıl 13 Yıldır Zirvede Yer Almayı Başarıyor?

“Orhan Oğuz, tutmuş dizilerini bile 5-6 bölümde bırakmış sıkıntılı biridir ama 500 bölümdür o yönetiyor. Öyle de bir büyülü yanı var projemizin.”

Türker İnanoğlu’nun layık görüldüğü ‘Cumhurbaşkanlığı Kültür Sanat Büyük Ödülü’nü almak için babasıyla Beştepe’ye gittiklerinde bütün korumaların gelip, kendisiyle fotoğraf çektirdiğine dikkat çeken İnanoğlu, bazen yolda kontrol yapan polislerin kendisini görünce, “Pardon” deyip, selam verdiğini anlattı. Bu sırada Ergin devreye girdi… Yıllarca polisi oynaması yüzünden sadece izleyicilerin değil, emniyet mensuplarının bile kendisine “Amirim” diye hitap ettiğini vurgulayan Ergin, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bazen internette şöyle eğlenceli şeyler de oluyor. Dizinin merak uyandıran bazı bölümlerini gerçek sanıp, ‘Rıza Baba da öldü’ diye yazanlara, ‘Hayır, ölmedi, Taksim’de gördüm onu’ diye itiraz edenler bile oluyor.” 500 bölümde 17 bin civarında yardımcı oyuncu rol alan ‘Arka Sokaklar’ başladığında, haftada 6 bin 70 sayfa senaryo çektiklerini hatırlatan İnanoğlu, “O zaman televizyonlarda PT1, PT2 diye kuşaklar vardı. Şimdi iki kuşak birleşti, haftada 140-150 sayfa senaryo çekiyoruz” dedi. Dizi başladığından bu yana başından iki evlilik geçtiğini söyleyen İnanoğlu, ‘Arka Sokaklar’ın yönetmeniyle ilgili de şunları söyledi: “Orhan Oğuz, tutmuş dizilerini bile 5-6 bölümde bırakmış sıkıntılı biridir ama 500 bölümdür o yönetiyor. Öyle de bir büyülü yanı var projemizin.”

 

arka-sokaklar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler