Ana SayfaKültür ve SanatAra Güler fotoğraflarıyla anıldı

İlgili Postlar

Ara Güler fotoğraflarıyla anıldı

Ara Güler fotoğraflarıyla anıldı… Geçtiğimiz haftalarda hayatını kaybeden dünyaca ünlü fotoğraf sanatçısı Ara Güler, Üsküdar’da fotoğrafları ile anıldı. Ara Güler anısına gerçekleştirilen etkinliğe yoğun ilgi gösterildi. Ara Güler anısına yapılan sergiden detaylar haberimizde…

Ara Güler’e veda…

Ara Güler fotoğraflarıyla anıldı. Üsküdar’da nostalji…

Geçtiğimiz haftalarda hayatını kaybeden dünyaca ünlü fotoğraf sanatçısı Ara Güler, Üsküdar Belediyesi Nevmekan Sahil’de gerçekleştirilen, kendisinin çektiği özel İstanbul fotoğraflarından oluşan bir fotoğraf sergisi ile anıldı. Anma gecesinde Ara Güler’in orijinal baskılı İstanbul’u anlatan 49 fotoğrafı sergilendi. Sergiye katılan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, duygularını “Ara Güler’e olan sevgimizi, saygımızı hep taze tutmak istiyoruz. Özellikle gençlerin Ara Güler’i iyi tanımalarını istiyoruz. Bizim tarihimizde çok değerli kültür adamlarımız, edebiyatçılarımız, yazarlarımız, şairlerimiz, ressamlarımız var. İstanbul ve bu medeniyet önemli isimleri bağrına basan barındıran bir medeniyet. Ara Güler fotoğraf dalında Türk Tarihi açısından hatta Osmanlı Tarihi açısından önemli bir isim. Türkiye sevgisiyle, özellikle milli konulardaki ödünsüz tavrıyla da hepimize örnek oldu. Ara Güler üzerine söylenecek çok söz var. Ara Güler’e olan sevgimizi, saygımızı hep taze tutmak istiyoruz. Ara Güler fotoğraf dalında Türk Tarihi açısından hatta Osmanlı Tarihi açısından önemli bir isim. Ara bey, hem ülkemizin hem de kısmen dünyanın yakın tarihini deklanşörüyle yazmış bir muhabiriydi. 90 yıllık ömrünün 68 yılını fotoğrafçılıkla geçirdi. Dünyanın birçok şöhretli ismini fotoğrafladı. İstanbul’un en güzel fotoğraflarını çekti. Türkiye sevgisiyle hepimize örnekti. Özellikle milli konulardaki ödünsüz tavrıyla da bizlere örnek oldu.” sözleri ile aktardı.

Ara Güler Kimdir?

Ara Güler fotoğraflarıyla anıldı
Ara Güler fotoğraflarıyla anıldı

Ara Güler kendisine sanatçı denmesine kızıyordu

Ara Güler hakkında sözlerine devam eden Hilmi Türkmen, “Değerli Ara Güler’in hem Ülkemizi, İstanbul’umuzu, Türkiye’mizi hem dünyanın çoğu bölgelerini kendi gayreti ile insanların hafızasına nakşedecek güzel fotoğrafları, güzel anıları hepimiz biliyoruz. Ülkemize, milletimize, gençlerimize böyle hizmet etti. Hakikaten farklı bir kişilik, bir karakter. Ve şunu da ifade etmek lazım; Ara Güler kendisine sanatçı denmesine kızıyordu. Ben fotoğraf sanatçısı değil foto muhabiriyim derdi. Arkadaşlarımız görüşmüştü. Çünkü bu programı yapmayı kararlaştırdığımızda Ara Güler hayattaydı. Şimdi Ara Güler’e bir anı gecesi yapıyoruz. Çünkü aramızdan ayrıldı. Ara Güler’i anmak ona vefa duygularımızı böyle güzel bir mekanda siz dostlarımız ile dile getiriyor olmaktan biz mutluluk duyuyoruz. Kendisi her kuşağın sevgilisi oldu. Bugünkü kuşakta aslında Ara Güler’i seviyor. Kuşaklar arası bir foto muhabiri. Ara Güler’e olan sevgimizi, saygımızı hep taze tutmak istiyoruz. Özellikle gençlerin Ara Güler’i iyi tanımalarını istiyoruz. Bizim tarihimizde çok değerli kültür adamlarımız, edebiyatçılarımız, yazarlarımız, şairlerimiz, ressamlarımız var. İstanbul ve bu medeniyet önemli isimleri bağrına basan barındıran bir medeniyet. Ara Güler fotoğraf dalında Türk Tarihi açısından hatta Osmanlı Tarihi açısından önemli bir isim.” diye konuştu.

Ara Güler fotoğraflarıyla anıldı
Ara Güler fotoğraflarıyla anıldı

Ara Güler sergisi ne zaman sona erecek?

Sergi, Kasım ayı sonuna kadar Nevmekan Sahil’de açık kalmaya devam edecek.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler