Ana SayfaKimdirAlina Boz kimdir?

İlgili Postlar

Alina Boz kimdir?

Paramparça dizisinin genç yıldızı Alina Boz kimdir? Şu sıralar Sezen Aksu’nun oğlu Mithat Can Özer ile evleneceği iddiaları ile gündeme gelen Alina Boz kimdir, nerede ve ne zaman dünyaya geldi, nasıl oyuncu oldu, nasıl ünlü oldu
Bugün Doğan Ünlüler

Alina Boz aslen nereli? Alina Boz şuan kaç yaşında? Alina Boz hangi burç?

Alina Boz Rusya, Moskova da doğumludur. Genç oyuncu şuan 20 yaşında ve ikizler burcudur.

Rusyalı Ünlüler

Alina Boz kimdir?

Genç oyuncu Alina Boz, 14 Haziran 1998 tarihinde Rusya, Moskova’da dünyaya geldi. Annesi Rus Olga Boz, babası Bulgaristan göçmeni Türk’dür. Boz, yedi yaşına kadar Rusya’da yaşadı. Ardından babasının işleri nedeni ile Türkiye’ye taşındılar.

Türkiye’ye geldiği zaman hiç Türkçe bilmeyen Alina Boz, Türkçe’yi burada öğrendi ve eğitim hayatını Türkiye’de sürdürdü. Ayrıca, dans ve tiyatro ile ilgilendi. Henüz dokuz yaşındayken tiyatro eğitimine başlayan Aline Boz, ajansa yazıldı ve reklamlarda oynayıp dergi çekimlerinde rol aldı. Hatta Ata Demirer ile birlikte Avea reklamlarında oynamış.

Hey Girl dergisi için Murat Boz ile birlikte kapak yüzü olmuştur. Murat Boz ile soyisim benzerliği olmasının dışında hiçbir akrabalık bağı yoktur. Alina Boz, 1 Aralık 2013 – 16 Şubat 2014 tarihleri arasında atv’de yayınlanan komedi dizisi “Cesur Hemşire” isimli dizide Hakan Yılmaz, Şebnem Bozoklu, Yeliz Şar, Tuluş Çizgen, Sezai Aydın, Çağlar Çorumlu ile birlikte rol alarak oyunculuk hayatına ve televizyon ekranlarına merhaba dedi. Boz, 2014 yılında Star Tv ekranlarında yayınlanmaya başlayan ve başrollerinde Nurgül Yeşilçay ve Erkan Petekkaya`nın bulunduğu “Paramparça” isimli televizyon dizisinde, Hazal karakterini canlandırdı. Ebru Özkan, Burak Tozkoparan, Cemal Hünal, Nursel Köse, Civan Canova, Ahu Yağtu ile birlikte rol alan Aline Boz, hala daha aynı dizide rol alıyor.

Alina Boz ile Mithat Can Özer evleniyor mu?

İlk sinema filmi deneyimini 2016 yılında yaşayan Alina Boz, senaryosunu Emrah Kaman ve abisi Murat Emre Kaman ile beraber kaleme aldığı “Kaçma Birader” isimli filmde Zafer Algöz, Melek Baykal, Cihan Ercan, Algı Eke, Nursel Köse, Nejat Uygur II, Necip Memili ile birlikte rol aldı.

Alina Boz Dizileri

  • 2018 – Elimi Bırakma (Azra)
  • 2018 – Vatanım Sensin (Prenses Anastasia Romanova)
  • 2017 – Sevdanın Bahçesi (Defne)
  • 2014 – Paramparça (Hazal)
  • 2013 – Cesur Hemşire (Canan)

Alina Boz Filmleri

  • 2017 – Bölük
  • 2016 – Kaçma Birader (Melis Kahveci)
Önceki İçerik
Sonraki İçerik

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler