Ana SayfaKültür ve SanatAhmet Güneştekin'in Son Yıllarındaki En Kapsamlı Sergisi Özel Bir Davetle Açıldı!

İlgili Postlar

Ahmet Güneştekin’in Son Yıllarındaki En Kapsamlı Sergisi Özel Bir Davetle Açıldı!

Sanatın en üretken isimlerinden olan Ahmet Güneştekin, bir süredir sergilerine ara vermişti ki geçtiğimiz gün harika bir serginin kapılarını sanatseverler için araladı. Ahmet Güneştekin’in son yıllardaki en kapsamlı sergisi özel bir davetle açıldı. Güneştekin’i sevenleri ve ünlü isimler yalnız bırakmadı. İşte ses getiren sergi hakkında merak ettiğiniz tüm detaylar;

Nesneler Üzerinden Yeni Bir Bakış

Ahmet Güneştekin’in nesneler üzerinden bellek politikalarının doğasına baktığı işlerinden olan “Hafıza Odası” adını taşıyan sergi “Pilevneli Mecidiyeköy”de kapılarını araladı. Özel bir davetle açılan sergi ilk günden yoğun bir ilgiyle karşılandı. Uzun zamandır gündemde olmayan Ahmet Güneştekin sanata geri dönüşünde ünlü isimlerde usta sanatçının yanında yer aldı.

Sergi Büyük İlgi Gördü

5 Aralık’ta PİLEVNELİ Mecidiyeköy’de düzenlenen özel bir davetle gerçekleştirilen “Hafıza Odası” sergisine  “Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy”, Zülfü Livaneli, Ahmet Misbah Demircan, Sıla Gençoğlu, Tunay-Yalçın Ayaydın, Zeynep Demirel, Belçim Bilgin, Murat Dalkılıç, Nebil Özgentürk, Elif Dürüst, Hakan Sabancı, Hacı Sabancı, Fulya – Haluk Nayman, Levent Kızıl, Mehmet Aslantuğ, Arzum Onan, Nazlı – Ali Sunal, Sedef Orman, Siren Ertan, Ece-Mahsun Kırmızıgül gibi sanat ve iş dünyasından ünlü isimler katılım gösterdi.

Ahmet Güneştekin’in Son Yıllarındaki En Kapsamlı Sergisi Özel Bir Davetle Açıldı!

“Hafıza Odası”nda sanatçının anıları çağrıştıran nesnelerle ortaya koyduğu eserlerin bazıları şaşırtıcı bir dille anlatılırken neyin doğal olduğu sorusuna bambaşka açılardan bakmamızı sağlayan video yerleştirmeleri de yer almakta. Ahmet Güneştekin’in çağrıştırıcılarının da bir fragmanla aktarılacağı sergi de gerçeküstü, grotesk esintiler hakim. Ahmet Güneştekin’in farklı sanatsal disiplinlerle bir araya getirdiği metaryallerden oluşan sergi 26 Ocak tarihine kadar devam edecek.

Hafıza Odası
Hafıza Odası

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler