Ana SayfaÜnlülerPınar Aydınlar tutuklandı!

İlgili Postlar

Pınar Aydınlar tutuklandı!

Bir süredir yaşadığı Almanya’dan Türkiye’ye dönüş yapan Pınar Aydınlar, daha Türkiye’ye giriş yapar yapmaz Atatürk Havalimanı’nda pasaportuna el konularak gözaltına alındı. Geçmişte aldığı 10 aylık hapis cezası olan Pınar Aydınlar göz altına alınmasının ardından tutuklanarak Bakırköy Kapalı Kadın Cezaevi’ne götürüldü. Pınar Aydınlar tutuklandı! Pınar Aydınlar neden tutuklandı?

Pınar Aydınlar Kimdir?

Pınar Aydınlar Neden Tutuklandı?

Ünlü sanatçı Arif Sağ’ın eski gelini olan Tolga Sağ’ın eski eşi ve çocuklarının annesi Pınar Aydınlar ‘örgüt propagandası yapmak’ suçundan daha önce çarptırıldığı ve hükmü kesinleşen 10 aylık hapis cezası nedeniyle Atatürk Havalimanı’na ayak basar basmaz gözaltına alındı. Tutuklanarak Bakırköy Kapalı Kadın Cezaevi’ne götürülen HDP PM üyesi ve sanatçı Pınar Aydınlar’ın tutuklanmasıyla ilgili avukatı bir açıklama yaptı. Pınar Aydınlar’ın avukatı Murat Arksak müvekkilinin 7,5 ay hapis yatacağını aktardı. Kesinleşmiş cezasını bilen ve buna rağmen yurda dönen Pınar Aydınlar sosyal medya hesabından, “Ülkemin zindanlarını Avrupa’nın süslü sokaklarına değişmem” paylaşımıyla dikkat çekti.

HDP PM üyesi olan Pınar Aydınlar geçtiğimiz seçim döneminde 2015’te Halkların Demokratik Partisi’nden  (HDP) İzmir Milletvekilliği için aday olmuştu. Aday olduğu dönemde seçim çalışmaları için katıldığı mitinglerde yaptığı konuşmalar nedeniyle terör örgütü propagandası yaptığı gerekçesiyle İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nce 2 yıl 1 ay hapis cezasına çarptırılmıştı.

Avukatı Murat Arksak Bölge Adliye Mahkemesi’ne giderek kararı temyiz etmiş ve yerel mahkemenin kararı bozularak 10 aya düşürülmüştü. 10 aylık cezası kesinleşen Pınar Aydınlar bir süre önce Almanya’ya gitmişti. Yurt dışında olduğu için cezasını çekemeyen ve cezası gerçekleştirilemeyince hakkında yakalama kararı çıkarılan Pınar Aydınlar Türkiye’ye geri döndü. Atatürk Havalimanı’na geldiğinde pasaport noktasına geçen Aydınlar ayağının tozuyla gözaltına alındı. Bakırköy Adalet Sarayı Taşra İmalat ve İnfaz Bürosu’nda yapılan gerekli işlemlerin ardından da tutuklanarak Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi’ne gönderildi. Gazetecilere yaptığı konuşmada Pınar Aydınlar’ın avukatı Murat Arksak müvekkili hakkında açıklamalar yaptı. Pınar Aydınlar’ın avukatı Murat Arksak, “Pınar Hanım yurt dışındaki konserleri nedeniyle gelememişti. Bugün Bakırköy Cezaevi’ne gönderildi. 7,5 ay hapis yatacak. Konuya ilişkin ifade özgürlüğü kapsamında Anayasa Mahkemesi’ne başvuru da yaptım.” dedi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler