Ana SayfaKimdirYusuf Karakaya Kimdir?

İlgili Postlar

Yusuf Karakaya Kimdir?

2 Şubat 2019 tarihinde Tv8’de başlayacak olan Survivor 2019 Türkiye – Yunanistan yarışmacılarından Yusuf Karakaya Kimdir? Yusuf Karakaya Kaç Yaşında? Yusuf Karakaya Aslen Nereli? Yusuf Karakaya Hangi Burç? Yusuf Karakaya’ın biyografisi ve hakkında merak edilenleri sizler için araştırdık. Detaylar haberimizde…

Yusuf Karakaya Kaç Yaşında? Yusuf Karakaya Aslen Nereli? Yusuf Karakaya Hangi Burç?

Yusuf Karakaya 1 Ocak 1994 senesinde Elazığ’da dünyaya geldi. Şu anda 25 yaşında olan ünlü sporcu Yusuf Karakaya’nın burcu Oğlak’tır.

Yusuf Karakaya Kimdir?

Elazığ’da çiftçi bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelen Yusuf Karakaya, profesyonel Kickboks-Muay Thai sporu ile uğraşmaktadır. 14 yaşından itibaren sporla ilgileniyor, aynı zamanda da uluslararası ve Türkiye geneli amatör başarıları var.

14 yaşında kickbox’a başlayan Karakaya’nın en büyük hayali bir gün çok büyük bir sporcu olmakmış. İlk başlarda ailesi sporculuğun gelecek vadetmediğini düşündüğü için bu duruma itiraz etmiş. Ailesine haber vermeden, Antalya‘da bir spor kulübünde kick box yapmak için memleketi Elazığ’dan ayrılmış. Yeri gelmiş sokaklarda yatmış. Daha sonra antrenörün teklifi üzerine, antrenmanlardan sonra salonu temizlemesi karşılığı salonda kalmaya başlamış. 3 sene boyunca kariyerine bu şekilde devam etmiş.

Sonrasında Antalya’da AKA Spor Kulübü sporcusu olarak eğitim aldı. Muay Thai’ye olan sevgisi sebebi ile bu sporun memleketi olarak bilinen Tayland’da eğitim almak istediğinden dolayı, 2013 senesinde İngilizcesi olmamasına rağmen Tur34 turizm’in sponsorluğu ile Tayland’a gitti. Tayland’ın önde gelen stadyumlarından birisi olan Bangla Boxing Stadium’da 14 profesyonel müsabakaya çıktı. Bunlardan 10 tanesini kazanmasıyla büyük başarı yakaladı.

W.P.M.F Profesyonel Muay Thai Federasyonu bünyesinde düzenlenen ve dünyanın en prestijli organizasyonları arasında görülen Queen’s Cup’ta mücadele ederek karşısındaki Amerikalı Trevor’u nakavt etti ve şampiyonluk kemerine sahip oldu.

15 yaşında amatör, 17 yaşında ise profesyonel muay thai kariyerine atılan Yusuf Karakaya, öncesinde elde ettiği Bangla şampiyonluk kemeri Kral ve Kraliçe kupaları, uluslar arası muay thai şampiyonluk kemerini kazanmıştır. 1,5 sene Tayland’ta edindiği tecrübeler sonrası dövüş kariyerini Türkiye de sürdürdü.

2 Şubat 2019 yılında Tv8’de yayınlanacak olan Survivor 2019 Türkiye – Yunanistan’a yarışmacı olarak katılacak. Türkiye ekibinde Atakan Işıktutan, Bora Edin, Büşra Yalçın, Ecem Onaran, Hakan Kanık, Hikmet Tuğsuz, Kader Karakaya, Melisa Emirbayer, Okay Köksal, Seda Ocak, Sude Burcu, Yusuf Karakaya isimli kişiler yarışacak.

Önceki İçerik
Sonraki İçerik

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler