Ana SayfaKimdirYusuf Akgün Kimdir?

İlgili Postlar

Yusuf Akgün Kimdir?

Adını Feriha Koydum adlı dizindeki Koray karakteri ile Türkiye’de tanınan Yusuf Akgün kimdir?

11 Eylül 1984 tarihinde İstanbul’da doğan oyuncu, uzun bir süre burada kaldı. Yusuf Ali Akgün olsa da daha çok Yusuf Akgün olarak tanınan oyuncu, tiyatro, dizi ve sinema oyuncusu. Kariyerinde çok önemli projelere katılan oyuncu, aynı zamanda eğitimle desteklediği oyunculuğu sayesinde pek çok başarılı projenin de mutfağında yer aldı. Üniversite eğitimini Yeditepe Üniversitesi gibi çok iyi bir eğitim kurumunda alan Yusuf Akgün, burada Tiyatro bölümünü okuyarak mezun oldu. Daha sonrasında ise yüksek lisans yaparak bu konuda kendini geliştiren Yusuf Akgün, pek çok farklı projeye dahil olarak oyunculuk alanında adını duyurdu.
Bugün Doğan Ünlüler

Yusuf Akgün Kimdir, Hangi Hocadan Ders Aldı?

2004 yılı itibari ile oyuncunun yolu Ferhan Şensoy ile kesişti ve uzun bir süre usta oyuncunun yardımcı asistanı olarak görev aldı. Kariyeri boyunca farklı projelerde çalışması ile birlikte Engin Cezzar, Sönmez Atasoy, Füsun Ataklı, Bülent Kayabaş, Burak Sergen gibi isimlerle bir arada olan oyuncu, böylece kendini daha da geliştirme şansı elde etti. Ece Akgün ile hayatını birleştiren isim, halan evliliğini devam ettirmektedir. (2017)

Oyuncunun tanınmasındaki en önemli proje 2011 yılında başlayan Adını Feriha Koydum adlı dizi oldu. Koray karakterini canlandıran ve bu karakterle tüm Türkiye tarafından yakından tanınan Yusuf Akgün, aynı zamanda bu dizi sayesinde yine Türkiye’nin en önemli oyuncularından olan Vahide Perçin, Çağatay Ulusoy ve Hazal Kaya gibi oyuncularla birlikte yer almayı başardı.  Oyuncunun dahil olduğu son projelerden birisi ise Hayat Mucizelere Gebe oldu. Oyuncunun dahil olduğu en önemli tiyatro projesi ise 2011’de sahnelenen Öksüzler adlı oyundu. Oyuncu kariyeri boyunca çok fazla yapımda yer alsa da özellikle 2011 yılı itibari ile tanındı.

Önceki İçerik
Sonraki İçerik

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler