Ana SayfaKimdirGüler Ökten Kimdir?

İlgili Postlar

Güler Ökten Kimdir?

Bizimkiler dizisi ile ölümsüzleşen Güler Ökten kimdir, özel hayatı ve kariyeri ile Güler Ökten hakkındaki tüm detaylar haberimizde.

14 Kasım 1941 tarihinde Isparta’da doğan Güler Ökten, Türkiye’nin yetiştirmiş olduğu en önemli isimler arasında yer alıyor. Usta oyunculardan birisi olarak pek çok farklı projede yer alan Güler Ökten, tiyatro oyuncusu, sinema oyuncusu, dizi oyuncusu ve aynı zamanda dublaj sanatçısı olarak görev yapıyor. Özellikle dublaj alanında çok yetenekli olan oyuncu, bilinmese de pek çok filmin mutfağında yer alan isimlerden birisi.


Bugün Doğan Ünlüler

Güler Ökten Kimdir, Hangi Projelerde Yer Aldı?

Gençlik yıllarında Bizimkiler dizisindeki yer alan oyuncu, doktor Türkan rolüyle tanındı. İstanbul Devlet Konservatuarı’na katılan ve burada eğitim alarak oyunculuk alanında kendini geliştiren Güler Ökten’in hocası Yıldız Kenter’dir. Oyuncunun ilk deneyimi ise 6 yaşında gerçekleşti. 1947 yılında ilk defa bir çocuk filminde rol alan Güler Ökten, böylece oyunculuğu da küçük yaştan itibaren sevdi. Oyuncu Bizimkiler dizisi dışında yüzü aşkın projede yer almış olsa da hala Bizimkiler dizisi ile anılır. 13 yıl boyunca arka arkaya yayınlanan sezonlarla ekranlara gelen Güler Ökten, 2002 yılına kadar ekranlarda kalmayı başardı. Erdal Özyağcılar, Savaş Dinçel, Ayşe Kökçü, Ercan Yazgan, Mehmet Akan, Atılay Uluışık, Aykut Oray, Salih Kalyon ve Selçuk Uluergüven gibi çok önemli isimlerin yer aldığı dizide, kendini geliştirme fırsatı da elde eden Güler Ökten, daha sonrasında farklı projelerden gelen teklifleri değerlendirdi. Zeki Ökten ile 1964 yılında hayatını birleştiren Güler Ökten, eşinin 19 Aralık 2009 tarihinde vefat etmesi ile birlikte yalnız yaşamaya başladı.

Önceki İçerik
Sonraki İçerik

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler