Ana SayfaDizilerYurt Dışında Hangi Türk Dizileri İzlenme Rekorları Kırıyor?

İlgili Postlar

Yurt Dışında Hangi Türk Dizileri İzlenme Rekorları Kırıyor?

Ülkemizde yayınlanan diziler sadece bizi değil pek çok ülkedeki insanları da etkisi altında bırakmayı başarıyor. Son zamanlarda, yurt dışında Türk dizilerine olan rağbet her geçen gün daha da büyüyor. Ülkemizde gösterilen diziler arasında öyle diziler var ki yurt dışında izlenme rekorları kırıyor. Türk dizilerinin Uluslararası başarı elde edip büyük rağbet görmesiyle dizi yapımcıları mutlu olurken, dizi oyuncularına da  yurt dışından ödüller yağmaya devam ediyor. Yurt dışında hangi Türk dizileri izlenme rekorları kırıyor.

Yurt Dışında Hangi Türk Dizileri İzlenme Rekorları Kırıyor?

Türkiye’de olduğu kadar yurt dışında da son yıllarda da reyting rekorları kıran diziler arasında, pek çok ülkede izlenen ve ödüller alan Kara Sevda, Anne, Vatanım Sensin, Poyraz Karayel, gibi diziler 2018 yılında en çok izlenen diziler arasında yerini aldı ve hatta reyting rekorları kırmayı başardı.

Uluslararası Tv dizilerinin izlenmesi üzerine araştırmalar yapan kuruluş olan, Eurodata Tv’nin veriler Türk dizilerinin yurt dışında da izlenme rekorlarını gözler önüne serdi. Kuruluşun yaptığı bu verilere göre 14 yerli yapımımız 8 ülkeye dağıtılmış ve Vahide Perçin, Cansu Dere ve Beren Gökyıldız’ın başrolünde oynadığı sevilen Anne dizisi, 4 ülkede ilk 10’a girmeyi başarmış durumda görünüyor. Bu ülkeler Porto Riko, Kuzey Makedonya, Moğolistan ve Gürcista gibi bir çok ülkeyi baz alınarak yapılmış.

Burak Özçivit ile Neslihan Atagül’ün başrollerini paylaştığı ülkemizde de reyting rekorları kırmayı başaran, Kara Sevda dizisi de Kuzey Makedonya, Fas ve Hırvatistan’da en çok izlenen  ilk 10’a girmeyi başardı.

Erkan Petekkaya’nın başrollerinde yer aldığı Paramparça dizisi ise, Kuzey Makedonya’da ilk 10 sıralamasında birinci sıraya yükselmeyi başarmış durumda. Sina Koloğlu’nun verdiği bilgiler arasında en çok Türk dizisinin yayınlandığı ülkeler arasında ilk sırada Makedonya olduğu ortaya çıktı. Makedonya’da yapılan en çok izlenen dizi araştırmasında, ilk 10’a giren tam 7 dizimiz bulunuyor. Bunlar; ‘Paramparça’, ‘Poyraz Karayel’, ‘Vatanım Sensin’, ‘Anne’, ‘Kara Sevda’, ‘Kördüğüm’ ve ‘Kalbimdeki Deniz’, ‘Çukur’…

Günlük dizi olarak en büyük izlenme rekoruna sahip dizi ise, ‘Beni Affet’ dizisi, Fas’ta açık olan yüz televizyonun ellisinde izlenmiş.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler