Ana SayfaKimdirYılmaz Morgül kimdir?

İlgili Postlar

Yılmaz Morgül kimdir?

Survivor 2016’dan elendikten sonra “Herkese kim olduğumu gösterdim! Hani derler ya, adamın dibi; ben oyum! Erkekliğin, adamlığın kitabını yeniden yazacağım; herkes erkek olmayı benden öğrenecek!” sözleri ile gündeme gelen Yılmaz Morgül kimdir? Yılmaz Morgül nasıl ünlü oldu, müzik hayatına adım attıktan sonra çalışmaları neler oldu? Yılmaz Morgül kimdir haberimizde…
Bugün Doğan Ünlüler

Yılmaz Morgül nerede doğdu? Yılmaz Morgül  aslen nereli?

Usta sanatçı Yılmaz Morgül İstanbul’un beykoz ilçesinde dünya’ya geldi. Yılmaz Morgül aslen Rizelidir.

Yılmaz Morgül şuan kaç yaşında? Yılmaz Morgül  hangi burç?

Yılmaz Morgül şuan 54 yaşında ve oğlak burcudur.

Yılmaz Morgül kimdir?

Yılmaz Morgül, 14 Ocak 1964 tarihinde İstanbul’un Beykoz ilçesinde dünyaya geldi. Yedi çocuklu ailesinin altıncı çocuğu olarak doğmuştur. Aslen Rize’lidir. Morgül’ün babaannesi ud çalar, babası ise usta bir tulum müzisyeniydi. Bu nedenle müzikle iç içe büyüdü ve zamanla müziğe yöneldi. Okul hayatı boyunca kendi harçlığını çıkarmak için garsonluk, komilik, inşaat işçiliği gibi çeşitli işlerde çalıştı.

Yılmaz Morgül, ilk, orta ve lise eğitimi süresince müsamerelerde şarkılar söyledi, korolarda yer aldı, tiyatro oyunlarında rol aldı. Onbir yaşına geldiğinde ise Yurdaer Doğulu Müzik Merkezi’nde müzik eğitimine başladı.

Morgül, 1988 yılında Adana’da Divan Otel’inde assolist olarak adım attı. 1995 yılında ise ilk albümü “Elveda İstanbul”u çıkardı, Ardından birçok başarılı albüm çalışması ile müzik kariyerine devam etti. Ayrıca, Avustralya’nın Brisbeyn kentinde 1997 yılında düzenlenen 32 ülkenin katıldığı Güney Pasifik şarkı Yarışmasına “Uluslararası Star” konumuyla katıldı ve “En İyi Yorumcu” ödülü aldı.

Bir ty?l kadar Levent Kırca – Oya Başar ile “Olacak O Kadar TV”de çalıştı. Bunun yanı sıra Olay TV’de “Yılmaz Morgül şov” isimli bir program yaptı. Albüm çalışmalarının yanı sıra Türkiye’nin bütün yörelerinde ve Azerbaycan, Avusturya, Belçika, Amerika, Avustralya, Hollanda, Fransa, Almanya, İsveç, İsviçre gibi ülkelerde konserler verdi. Yılmaz Morgül, cilt kanserine yakalandı ve Amerika’ya giderek yedi yıl boyunca tedavi gördü.

Sonunda bu hastalığı yendi. 2016 yılının başlarında Survivor isimli iddialı yarışma programına katılarak Çağan Atakan Arslan (Soldier), Ebru Öztürk, Eda Akkaya, Ezgi Avcı, İbrahim Yattara, Nagihan Karadere, Serkan Ercan (Ütopya), Tuğba Özay, Yılmaz Morgül, Yunus Günçe ve Seda Tetik gibi isimler ile birlikte ünlüler takımında yarıştı. Ancak, yarışmadan elenerek ayrıldı.

Yılmaz Morgül ile Cem Yılmaz neden anlaşamadı?

Yılmaz Morgül’ün albümleri

  • 1995 – Elveda İstanbul
  • 1996 – Yılmaz Morgül II
  • 1997 – Masum Yalanlar
  • 2000 – Olduğum Gibiyim
  • 2001 – Türk Sanat Müziği Klasikleri
  • 2003 – Can Parçam
  • 2005 – Cennet
  • 2008 – Türk Sanat Müziği Klasikleri
  • 2010 – YLMZMRGL
  • 2015 – Yalnızlık Makamı (maxi single)
Önceki İçerik
Sonraki İçerik

2 YORUMLAR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler