Ana SayfaKültür ve SanatFilmlerYılın En İyi Filmlerinden Biri Geliyor ‘’Kalp Atışı 120’’

İlgili Postlar

Yılın En İyi Filmlerinden Biri Geliyor ‘’Kalp Atışı 120’’

Robin Campillo’nun  ağır ve çok önemli bir sosyal mesajı oldukça samimi bir anlatımla perdeye yansıttığı,  yılın en iyi filmlerinden Kalp Atışı Dakikada 120, 13 Aralık’ta Başka Çarşamba’da izleyiciyle buluşuyor!

Kalp Atışı Dakikada 120, Yönetmen Robin Campillo’nun kendi aktivist gençliğinden yola çıkarak çektiği, toplumun en büyük tabularından biri olan AIDS hakkında farkındalık yaratmaya çalışan ve AIDS hastalarının haklarını korumak için uğraşan çoğunluğu HIV Pozitif bireylerden oluşan eşcinsel aktivist bir grup olan Act Up’ın Paris kanadının çalışmalarını ve onların elini taşın altına koyan tutumlarını anlatan yılın en iddialı filmlerinden biri.

FIPRESCI, Büyük Jüri Ödülü ve Queer Palm‘ı alan Altın Palmiye adayı film Fransa’nın Oscar aday adayı oldu. 90’ların başında Paris’te AIDS hastalarının hakları için uğraşan Act Up ekibine yeni katılanlarla birlikte başlayan Kalp Atışı Dakikada 120, konu olarak duygu istismarına oldukça açık olmasına rağmen buna hiç gerek duymadan, oldukça sert, gerçekçi ve etkileyici bir şekilde derdini anlatmayı başarıyor.

FİLMİN FRAGMANI

 

13 Aralık Tarihini Ajandanıza Kaydetmeyi Unutmayın, Kalp Atışı Dakikada 120 Başka Çarşamba’da!

Yılın en iyilerinden filmlerinden Kalp Atışı Dakikada 120, 13 Aralık’ta Başka Çarşamba’da izleyiciyle buluşuyor. Özellikle Nahuel Pérez Biscayart, Sean Dalmazo karakteriyle filme muhteşem bir enerji katıyor. Zaman zaman belgesel anlatısına oldukça yaklaşan film, toplumun tabularının cehaletle nasıl beslendiğinden tutun da, derin ve romantik bir ilişkiden sağ çıkmanın nasıl bir yük olduğuna kadar geniş ama bir o kadar da gündelik konulara dokunan, yılın en vurucu yapımlarından biri.

Kalp Atışı Dakikada 120 filminin salon ve seans bilgileri;

Altunizade Capitol Spectrum – 21:30

Beyoğlu Beyoğlu – 21:30

Boğaziçi Üniversitesi SineBU – 21:30

Etiler Akmerkez Cinema Pink – 21:30

Kadıköy Rexx – 21:30

Ankara Kızılay Büyülü Fener – 21:00

İzmir Karaca Sineması – 20:30

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler