Ana SayfaÜnlülerYıldız Kenter Hayatını Kaybetti!

İlgili Postlar

Yıldız Kenter Hayatını Kaybetti!

Usta oyuncu Yıldız Kenter, akciğer rahatsızlığı sebebiyle İstanbul’da kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen 91 yaşında hayatını kaybetti.  Yıldız Kenter’in ölüm haberi sanat ve sinema dünyasında büyük üzüntüye boğdu. Devlet Sanatçısı unvanı ile ödüllendirilen Yıldız Kenter, 37 yıl boyunca sahne hocalığı yapmıştı.

Yıldız Kenter Hayatını Kaybetti!

Bir süredir evinde tedavi gören usta oyuncu Yıldız Kenter, rahatsızlığı artınca İstanbul Amerikan Hastanesi’nde yoğun bakıma kaldırıldı. Tiyatro ve sinema oyuncusu Kenter, 17 Kasım akşamı, tedavi gördüğü hastanede 91 yaşında hayata gözlerini yumdu. Usta oyuncunun vefat haberi ile oyunculuk kariyeri bir kez daha gündeme geldi.

11 Ekim 1928 tarihinde İstanbul’da dünyaya gelen Yıldız Kenter’in asıl adı Ayşe  Yıldız’dır. Annesi İngiliz Olga Cynthia Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığını aldıktan sonra adı Nadide Kenter olarak değişmiştir ve babası Türk diplomatı Ahmet Naci Kenter’dir. Ankara Devlet Konservatuarında Yüksek Bölümünü sınıf atlayarak bitiren usta oyuncu on bir yıl Ankara Devlet Tiyatrosunda çalıştı. “Rockefeller” bursu kazanarak, American Theatre Wing, Neighbourhood Play House ve Actor’s Studio’da oyunculuk ve oyunculuk öğretiminde yeni teknikler üzerine çalışmalar yaptı. Ankara Devlet Konservatuvarı’na hoca olarak atandı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler