Ana SayfaÜnlülerYiğit Sarıkaya Kimdir?

İlgili Postlar

Yiğit Sarıkaya Kimdir?

Çıkardığı single parçası “YAKIN YIKIN” ile piyasaya giriş yapan genç şarkıcı Yiğit Sarıkaya kimdir? Yiğit Sarıkaya nerede doğdu? Yiğit Sarıkaya ne zaman doğdu? Yiğit Sarıkaya kaç yaşında? Yiğit Sarıkaya aslen nereli? Yiğit Sarıkaya hakkında tüm merak ettikleriniz haberimizin devamında….

Yiğit Sarıkaya nerede doğdu? Yiğit Sarıkaya ne zaman doğdu? Yiğit Sarıkaya kaç yaşında? Yiğit Sarıkaya aslen nereli?

Yiğit Sarıkaya 1 mart 1990 yılında Kütahya’da doğdu ve balık burcu.

Yiğit Sarıkaya kimdir?

Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi’ni dereceyle kazandı ve dereceyle mezun oldu. Lise dönemi boyunca Doc. Dr. Uğur TÜRKMEN ile çalışma fırsatı buldu. Lisede Güzel sanatlar lisesinde 4 yıl pop grubu solistliğini üstlendi sonrasında  Üniversiteyi; Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik eğitimi Anabilim Dalı’nda tamamladı. Uludağ Üniversitesi Bölüm Orkestrasında iki yıl baş kemancı olarak görev yaptı. Aynı süreç dilimi içersinde Bursa Senfoni Orkestrasının kurucusu; Hasan Adıgüzelzade’nin şefliğini yaptığı; Nilüfer Belediyesi Klasik Müzik Orkestrası’nda; 4 yıl Baş kemancı olarak görev yaptı.

Bursa’nın elit mekanlarında 4 yıl boyunca sahne almaya devam etti. Müzik bölümden mezun olduktan üç ay sonra, Şırnak iline Öğretmen olarak atandı. Bu ilde, iki öğretmen arkadaşıyla beraber; Güzel Sanatlar Lisesi’nin kurucusu oldu. Güzel Sanatlar lisesinde iki yıl görev yaptı ve bu süreç içerisinde Şırnak’ta bir Cafe& bistro açtı ve çok sevildi. Daha sonra Eskişehir ilinde görevine devam etti. Eskişehir’de kendisine ait bir Sanat Akademisi ve oda orkestrası kurdu.( Dans Resim Müzik Tiyatro Cast ajansı içinde bulunduran sanat okulu; “ YS Sanat Akademisi”) Daha sonra Anne ve babasının ağır bir trafik kazası geçirmesi sonrası babasını kaybetti.

Zor bir süreç geçirdiği bu dönemden hemen sonra Sanat Akademisinde ortağı olan çocukluk arkadaşı tarafından dolandırıldı ve şirketi elinden gitti. Bu olumsuzlukların üstüne memleketi olan Eskişehir’den uzaklaşmak istedi ve çocukluk hayali olan albüm çıkartma projesini gerçekleştirmek için tayinini İstanbul’a istedi. Bir senenin sonunda bunuda gerçekleştirmeyi başardı. Çıkardığı single parçası “YAKIN YIKIN” ile piyasada yer almaya başladı ve başarı sağladı. Lise, üniversite ve öğretmenlik yıllarında bir çok başarı belgesi ve ödül aldı. Sözü ve bestesi kendisine ait olan  “Cehennemi yakıyor” adlı eserini mart ayında dinleyenlerin beğenisine sunmaya hazırlanıyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler