Ana SayfaÜnlülerSingle Hazırlığında Olan Serpil Barlas'a Veda

İlgili Postlar

Single Hazırlığında Olan Serpil Barlas’a Veda

1980’li yıllarda seslendirdiği şarkılarla tanınan sanatçı Serpil Barlas, önceki gece Beşiktaş’taki evinde ritim bozukluğuna bağlı kalp yetmezliği nedeniyle 62 yaşında hayatını kaybetti. Barlas’ın cenaze töreni bugün, koronavirüs tedbirleri kapsamında Feriköy Mezarlığı’nda gerçekleşti. Detaylar haberimizin devamında…

Serpil Barlas Kimdir?

Feriköy Mezarlığına Defnedildi

Serpil Barlas, önceki gece Beşiktaş’taki evinde ritim bozukluğuna bağlı kalp yetmezliği nedeniyle 62 yaşında hayatını kaybetti. Barlas’ın cenaze töreni bugün, koronavirüs tedbirleri kapsamında Feriköy Mezarlığı’nda gerçekleşti. Törene Eşi Uğur Dikmen, kendisi gibi şarkıcı olan annesi Aysel İpar, yakınları ve sevenleri katıldı. Ünlü şarkıcının cenazesi kılınan namazın ardından Feriköy Mezarlığı’nda defnedildi.

Sabaha Kadar Çalışıyorduk

Eşinin bir süredir single hazırlığı içinde olduğunu söyleyen eşi Uğur Şahin, “Amerika’dan geldiği zamandan beri bir ritim bozukluğu vardı. Çalışmalarına devam ediyordu. Oturuyorduk, çalışıyorduk sabaha kadar. Single hazırlığı vardı. Ben de bir sürü şey hazırlıyordum. Alışveriş yaptım, geldim oturuyordu. İstirahat ediyordu, bir şeyler istedi, verdim. Ritim bozukluğunu ciddiye almıyorlar ama yoruluyordu” diye konuştu.

Annesinden Önce Şarkı Söylemeye Başladı

Barlas’ın annesi Aysel İpar’dan önce sahneye çıkmaya başladığını ifade eden Teyzesi Güngör Öner de, “Çok narin, çok hassas, kimseyi incitmez. Biraz içine kapanıktı hatta. 16 yaşında falan başladı bu işe. Çok disipliniydi. Annem vefat ettiği zaman, geldi. Tekrar gitmesi lazımdı Ankara’ya, ben de onunla beraber gitmiştim. Herkesin ona ne kadar saygı duyduğunu gördüm. 14 ay önce görüşmüştük en son. Hep telefonla görüşüyorduk. Ablam da onun gibi şarkıcı. Babamın da sesi güzeldi. Annesinden önce başladı Serpil şarkı söylemeye…” ifadelerini kullandı.

Uzun yıllardır Amerika’da yaşayan Serpil Barlas, müzik çalışmalarına da orada devam etmişti. Ünlü kompozitör Uğur Dikmen ile evli olan Barlas, aynı zamanda Türk Sanat Müziği’nin assolistlerinden Aysel İpar’ın da kızıydı. Son olarak bir single hazırlıkları içinde olan sanatçı, Nisan ayında stüdyoya girmeyi planlıyordu.

Ünlü popçu Serpil Barlas, Beşiktaş’taki evinde akşam yemeğinin ardından kalbindeki ritim bozukluğuna bağlı kalp yetmezliğinden hayatını kaybetti. 70’li ve 80’li yıllara damgasını vuran müzisyen Serpil Barlas, 1970 yılında Altın Ses Yarışması’nda Nilüfer’in ardından ikinci olmuş ve ‘Oldu Olanlar’ adlı parçasıyla pop müziğinin en bilinen seslerinden biri haline gelmişti.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler