Ana SayfaDizilerYeni Dizi Kanatsız Kuşlar Eleştirilerin Odağında

İlgili Postlar

Yeni Dizi Kanatsız Kuşlar Eleştirilerin Odağında

ATV ekranlarında yayınlanmaya başlayan Kanatsız Kuşlar Türkiye’de yeni bir tartışma başlat. Özellikle Hürriyet gazetesinde yazan Ceren Şehirlioğlu tarafından geçtiğimiz günlerde kaleme alınan bir yazı kısa süre içerisinde dizinin hedef haline gelmesine neden oldu.

Kanatsız Kuşlar: Yaz Dizilerinde Dikkat Çekmişti

Yaz dizilerinin özellikle hareketli ve yaz temaları ile geçmesi beklense de Kanatsız Kuşlar yaz dizileri konusunda farklı bir dönüm noktası oldu. Hüzünlü ve dokunaklı hikayesi ile dikkat çeken ve izleyenleri ekranlara bağlayan Kanatsız Kuşlar dizisini eleştiren yazar “Ekranın yeni trendi hiper mutsuzluk. Mutsuzluk, sefalet, bitmeyen çilenin en uçta yaşandığı ölümüne asık suratlı dizilerin en dip noktası” diyerek bu konuda sert bir şekilde diziyi eleştirdi.

Yazar tarafından kaleme alınan bu yazı özellikle benzer görüşe sahip kişiler tarafından desteklendi. Sosyal medya üzerinden yoğun bir şekilde paylaşılırken dizisi için bu tip eleştirilerin yapılması, gözleri yapımcılara ve oyunculara çevirdi.

“Fakirlik Olgusu Üzerine Kurulmuş”

Yazısında dizinin tamamen fakirlik olgusu üzerine kurulmuş olduğunu söyleyen Şehirlioğlu, olayların ve durumların çok fazla abartıldığını ve sürekli fakirlik üzerinden duygusal bir bağ yaratılmaya çalıştığını ifade etti. Acıklı ekran modası tabirini kullanarak dizinin bu modaya uyduğunu ifade eden Şehirlioğlu, yaptığı bu açıklamalarıyla dizi sektörüne yönelik de farklı değerlendirmelerde bulundu.

Dizide yoksulluk ve fakirliğin yanı sıra muhafazakârlık kavramının da çok iyi bir şekilde işlendiğini ve sürekli bu kavramın üzerine vurguların yapıldığını söyleyen Şehirlioğlu, kadınlara yönelik dikkat edilmesi gereken çok önemli detayların da dizide yer aldığını söyledi. Kadınlar için dizide kullanılan ifadelere tepki gösteren yazar, “Kadın başına ne işin var?” , “Fazla açık değil mi?” , “Burası öpüşme yeri değil” gibi ifadelerin dizide sıklıkla kullanıldığını ve aynı zamanda kadına yönelik şiddetin de dizide sürekli işlendiğini belirtti.

Dizide özellikle yalnız kalan dul olan ya da terk edilmiş annelerin güçlü bir erkeği gördükten sonra ona tamamen teslim olduğunu ve bu temanın da çok iyi bir şekilde işlendiğini belirten yazar, bu tip olayların Türkiye’deki insan algısını değiştirmeye yönelik olduğunu ifade etti. Şehirlioğlu tarafından kaleme alınan bu yazı, dizi için çok sert eleştiriler içerirken bu eleştirilere açıklamanın yapılıp yapılmayacağı da merak ediliyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler