Ana SayfaKültür ve SanatYazgı ‘Kopsun Kıyamet’ Albümüyle Müziğe Hoş Bir Seda Getirdi

İlgili Postlar

Yazgı ‘Kopsun Kıyamet’ Albümüyle Müziğe Hoş Bir Seda Getirdi

Türk Halk Müziğinin yeni ve güçlü sesi Yazgı, ‘Kopsun Kıyamet’ adlı ikinci single albümüyle müzik piyasasına farklı bir soluk getirdi. Yazgı; geçtiğimiz günlerde çıkan albümü ‘Kopsun Kıyamet’ ile renkli ve hareketli bir giriş yaparak müzik dünyasındaki yerini aldı.

Müzik dünyasında uzun zamandır; Türk Halk Müziği tarzında, yeni türkü ve bestelerle çıkış yapan genç isimlerle pek karşılaşmamıştık. Yazgı; yıllardır alıştığımız bu kalıpları bozarak hoş bir seda ile geldi. Müzik piyasasına, bu yıl Mart ayında giriş yapan genç seslerden birisi olarak karşımıza çıktı. Genç sanatçı; ilk kez, 5 şarkılık single çalışması olan ‘Bu Nasıl Yazı’ ile sesini duyurmuştu.  2. yeni albümü olan Kopsun Kıyamet’i ise dijital müzik platformlarında, 7 Temmuz 2017 tarihinden itibaren, türkü severlere sunmaya başladı. Genç türkücünün; tek parçalık kayıttan oluşan ve albümüyle aynı adı taşıyan ‘Kopsun Kıyamet’ türküsünün klipi de 2645 Records tarafından takdim edildi.

3 Dil Bilen Bir Medya Tasarımcısı Türk Halk Müziğini Tercih Etti!

 Gurbetçi bir ailenin kızı olan ve yurt dışında büyüyüp eğitim gören genç türkücü Yazgı; aslında İşitsel ve Görsel Medya Tasarımcısı olup ayrıca ana dilinden başka iyi derecede 3 dil daha biliyor. Türk kültüründen çok uzak bir çevrede yaşayıp eğitim alsa da Türk müziğine olan hayranlığıyla, müzik dünyasında kendisine yeni bir yer açtı.

Yazgı ‘Kopsun Kıyamet’ Albümünde Kimlerle Çalıştı?

Yazgı, Yeni Albümünde Kimlerle Çalıştı?

 Yazgı’nın, 2645 Records&İyi Müzik etiketiyle ikincisini yayınladığı ‘Kopsun Kıyamet’ adlı yeni single albümü, tek parçadan oluşuyor. Klipi yayınlanan, ‘Kopsun Kıyamet’ şarkısının söz ve müziği Murat Tuncel’e, aranjesi Alihan İnanlı’ya ait. Şarkının klipi ise Yekta Özbilen yönetmenliğiyle dinleyicilere takdim edildi. Hafif bir ‘Ankara Havası’ esintisiyle gelen şarkı, önümüzdeki günlerde eğlence mekanlarıyla birlikte özellikle de düğünlerin en popüler parçaları arasında yerini alacak gibi görünüyor.

Yazgı Kimdir?

‘Kopsun Kıyamet’ adlı şarkısıyla bu yaz çıkış yapan şarkıcı Yazgı kimdir?

Yazgı, Almanya-Hamburg’a bağlı bir kasabada dünyaya gelmiştir. İşitsel Görsel Medya Tasarımı alanında Almanya’da eğitimini tamamlamış ve TV alanında çalışmalar yapmaya başlamıştır. Anadilinden başka iyi derecede Almanca, İngilizce ve Fransızca bilmektedir.

Hamburg’daki yerel televizyon kanallarında medya tasarımcılığı yapan genç türkücü, Almanya’nın ilk Türk televizyon kanalında kendisinin hazırlayıp sunduğu programlarla da bir ilke imza atmıştır. Almanya’dan sonra televizyon programcılığına Türkiye’de devam etmiştir. Hazırlayıp sunduğu programlardaki yorumculuğu ile büyük beğeni toplamıştır.

Türk müziğine son derece ilgi ve hayranlık duyması nedeniyle kendini geliştirmek için Türk Sanat Müziği üzerine eğitimler almıştır. Tercihini Türk Halk Müziğinde kullanan güzel türkücü, son albümüyle de gelecek vadediyor.

 

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler