Ana SayfaÜnlülerYavuz Bingöl'ün ardından Ali Kocatepe de MESAM görevini reddetti!

İlgili Postlar

Yavuz Bingöl’ün ardından Ali Kocatepe de MESAM görevini reddetti!

Kültür Bakanlığı tarafından verilen Türkiye Musiki Eser Sahipleri Meslek Birliği’ne kayyum olma görevini, Yavuz Bingöl’ün ardından ünlü söz yazarı ve yorumcu Ali Kocatepe kabul etmedi. Kocatepe, “Böyle bir görev için bakanlıktan kimse fikrimi sormamıştır. Şiddetle reddettiğimi kamuoyuna duyururum.” dedi. Detaylar haberimizde…

Ali Kocatepe de MESAM görevini kabul etmedi

Ünlü söz yazarı ve yorumcu Ali Kocatepe, Kültür Bakanlığı tarafından verilen Türkiye Musiki Eser Sahipleri Meslek Birliği’ne kayyum olma görevini kabul etmedi. Yavuz Bingöl de kabul etmemişti. Ali Kocatepe, Türkiye Musiki Eseri Sahipleri Meslek Birliği’ne (MESAM) atanan yönetim kurulu listesinde yedek üye olarak yer almıştı. Ancak, kayyum olma görevini reddettiğini açıkladı.

Türkiye Musiki Eseri Sahipleri Meslek Birliği MESAM’da Arif Sağ başkanlığındaki yönetime işten el çektirilerek yerlerine Yavuz Bingöl, Recep Ergül, Polat Yağcı, İpek Açar, Turhan Taşan, Fuat Güner ve Coşkun Sabah üye olarak atandı. Yönetim, görevden alınmasının ardından yazılı bir açıklama yaparak karara tepki gösterdi.

Tesadüfen öğrendim, şiddetle reddediyorum

Sosyal medya hesabından bir açıklama yapan Ali Kocatepe, görevi kabul etmediğini dile getirdi ve ” Kültür Bakanlığı’nın MESAM’a atadığı kayyum listesinde yedek olarak yazıldığımı bugün tesadüfen öğrendim. Böyle bir görev için bakanlıktan kimse fikrimi sormamıştır. Şiddetle reddettiğimi kamuoyuna duyururum.” diye yazdı.

Yavuz Bingöl de MESAM görevini kabul etmemişti

Dün de Yavuz Bingöl bir açıklama yapmış ve görevi kabul etmediğini açıklamıştı. Yavuz Bingöl’ün açıklaması da şu şekilde: Değerli basın mensuplarının dikkatine: Benim de bağlı olduğum meslek birliği MESAM bünyesinde bir süredir eser sahipleri olarak eleştirdiğimiz ve düzelmesini istediğimiz bir çok konunun telafisi cihetine gidilmemesi, dikkate alınmaması ve düzeltilmemesi neticesinde bir çok eser sahibi tarafından Kültür Bakanlığı bilgilendirilmiş ve nihayetinde Bakanlık yeni olağan genel kurula kadar “geçici bir yönetim kurulu” düzenlemesi yapmıştır.

Bir çok sanatçının içinde yer aldığı bu “geçici” organla ilgili basında ağırlıkla adımın geçtiği ve “kayyum” olarak tanımlandığını üzülerek gördüm. Kendi emeğimin ve haklarımın da temsil edildiği bir meslek birliğinin ahlaklı ve profesyonel bir çalışma tarzını benimsemesi konusundaki mücadeleme diğer meslekdaşlarımla birlikte elbette ben de devam edeceğim.

Hakkımda kamuoyunda oluşturulan haksız ve mesnetsiz algı konusunda üzgün olduğumu belirterek, MESAM bünyesinde hiçbir görevimin olmadığını kamuoyunun bilgilerine sunarım. Teşekkürlerimle. Yavuz Bingöl

Yavuz Bingöl kimdir?

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler