Ana SayfaÜnlülerYasa Çıkana Kadar Yeni Türk Filmi Yok!

İlgili Postlar

Yasa Çıkana Kadar Yeni Türk Filmi Yok!

Son dönemin en çok konuşulan konuları arasında film dağıtım şirketi ve sinema işletmeleriyle yaşanılan fiyat anlaşmazlığı oldu. Yılmaz Erdoğan, film dağıtım şirketi ve sinema işletmeleriyle yaşanılan fiyat anlaşmazlığı nedeniyle son filmi, ‘Organize İşler Sazan Sarmalı’ filminin vizyon tarihini ertelemişti. Bunun üzerine “Cem Yılmaz ve Şahan Gökbakar’ın da vizyona girmeye hazırlanan filmleri vardı ve onlarda Yılmaz Erdoğan’a destek vermişti. Tartışmalar sonrası Ali Eyüboğlu “Yasa Çıkana Kadar Yeni Türk Filmi Yok” başlıklı yazısı ile dikkat çekti. İşte o konuşulacak o yazı…

Mısır Kavgasından Kim Zararlı Çıkacak?

BKM, yapımcılarla sinemacılar arasındaki kriz öncesi planladıkları gibi filmi, karne tatilinde vizyona soktu…

Yerli film yapımcılarıyla CGV Mars Entertainment arasında çıkan krizden sonra, Güney Koreli şirketi protesto için filmlerini vizyondan çekenlerden BKM, bir sürpriz yaptı. Yılmaz Erdoğan ve Necati Akpınar’ın şirketinin, ‘Can Dostlar’ filmi, yapımcıların protesto ettiği CGV Mars’ın sinemaları da dahil olmak üzere 18 Ocak’tan itibaren vizyonda. CGV Mars’ı da bünyesinde bulunduran Güney Koreli holding şirketi CJ Entertainment’ın dağıtımcı, BKM’nin yapımcı olduğu, ‘Güldüy Güldüy Show’ oyuncularının rol aldığı ‘Can Dostlar’ın hedef kitlesi çocuk izleyici… O yüzden BKM, yapımcılarla sinemacılar arasındaki kriz öncesi planladıkları gibi filmi, karne tatilinde vizyona soktu.

Yasanın 510 güne kadar çıkmasını bekliyoruz…

BKM’nin, ‘Can Dostlar’dan sonra ‘Organize İşler-Sazan Sarmalı’nı da 25 Ocak’ta vizyona sokacağı söylentileri çıktı. Aradığım Necati Akpınar, oyuncular Cem Yılmaz, Şahan Gökbakar, Yılmaz Erdoğan, Mahsun Kırmızıgül, yapım şirketleri TAFF, Med Yapım ve Ay Yapım’la ortaklaşa aldıkları kararı şöyle açıkladı: “Can Dostlar’ı karne tatili için çekmiştik, o yüzden vizyona soktuk ama başka film yok. Çünkü aldığımız karar, ‘Kanun çıkana kadar bekleyelim’ şeklinde… Yasanın 510 güne kadar çıkmasını bekliyoruz. Sinemacıların promosyonunu, yapımcı ve dağıtımcının iznine bağlayan kanunun çıkmasından sonra ne olur? CGV Mars’ın dışındaki sinema işletmecileri, ‘Biz artık promosyon yapmayacağız’ dedi. CGV Mars buna yanaşmazsa, sadece promosyonu bitirenlerle mi çalışırız, zaman gösterecek. Hiçbir yapımcı o filmleri evinde izlemek için çekmediğine göre, bir şekilde ulaştıracağız onları seyirciye. Yasa şartları belirleyecek, biz de uyacağız.”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler