Ana SayfaDünyaWhatsApp yüzünden 5 aydır hapiste!

İlgili Postlar

WhatsApp yüzünden 5 aydır hapiste!

WhatsApp yüzünden 5 aydır hapiste! WhatsApp’ın bir teknik özelliği nedeni ile genç kullanıcı beş aydır hapis yatıyor. Teknolojinin nimetlerinden faydalanmak isteyen genç, başına iş aldı. İlginç olay nasıl yaşandı? WhatsApp yüzünden neden hapse girdi? Genci, hapse sürükleyen teknik özellik nedir? Detaylar haberimizde…

WhatsApp grubunda başına iş açıldı

Günümüzde WhatsApp mobil cihaz kullanan hemen hemen herkesin kullandığı bir uygulamadır. En yaygın olarak kullanılan konuşma uygulamalarından biri olarak en çok ismi duyulan WhatsApp’ta, kullanıcıların isteği dışında gerçekleşen bazı teknik özellikler mevcut. Bunlardan biri de WhatsApp grubunda.

WhatsApp grubundan hapse girdi

WhatsApp grubunda, grubu kuran ve aynı zamanda yönetici pozisyonunda bulunan kişi gruptan ayrıldığı anda, WhatsApp grupta yer alan başka bir kişiyi otomatik olarak grubun yöneticisi olarak atıyor. Bu özellik, bir kullanıcının başına iş açtı.

Grup yöneticisi atandı, hapse girdi

Hindistan’da gerçekleşen olayda, bir grup arkadaş WhatsApp grubunda yer alıyordu. WhatsApp grubu, terörle ilişkili olduğu iddia edilen bir eylem planlaması yapıldığı gerekçesi ile takip altına alındı. Grup hakkında soruşturma başlatıldı. Haklarında soruşturma başlatıldığını haber aldığı iddia edilen grup yöneticisi, WhatsApp grubundan ayrıldı. WhatsApp da, gruba yönetici olarak grupta yer alan herhangi biri J. isimli genci grup yöneticisi olarak atadı.

Suçsuz olduğunu iddia etse de…

Henüz J. isimli gencin grup yöneticisi olsun ya da olmasın, terör eylemi hazırlığında olup olmadığı bilinmezken, Hindistan mahkemeleri gencin grup yöneticisi olduğu için gözaltına alınmasına rağmen grubun bir şekilde üyesi olduğundan dolayı serbest bırakılmasını gündeme getirmiyor. Oysa ki, gencin ailesi J.’nin suçsuz olduğunu, grubu kuran asıl kişi gruptan ayrılınca WhatsApp’ın J.’yi otomatik olarak yönetici atadığını iddia etti.

Endişe yarattı

Hindistan’da bir gencin başına gelen bu olay, teknolojinin sunduğu hizmetlerinden yararlanmak isterken, bazı sorunlarla da karşılaşabileceğimiz endişesini yarattı. WhatsApp’ın, grubu kuran ve grup yöneticisi olan kullanıcısının gruptan ayrılması halinde, kullanıcıların kendi isteği dışında grupta yer alan herhangi bir kişiyi grup yöneticisi olarak ataması, bu tarz bir tehlikeye sinyal verdi. Kullanıcıların dikkatleri bu konuya odaklandı.

Hindistanlı genç, WhatsApp yüzünden 5 aydır hapiste! İlginç olay şoke etti.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler