Ana SayfaKimdirVarol Yaşaroğlu Kimdir?

İlgili Postlar

Varol Yaşaroğlu Kimdir?

Çizgi filmin yapımcılarından olan bizleri hem çizimiyle hem de yaptığı karikatürlerle oldukça etkileyen Varol Yaşaroğlu kimdir? Varol Yaşaroğlu kaç yaşında ? Varol Yaşaroğlu’nun yaptğı karikatürler neler? Varol Yaşaroğlu aslen nereli? Varol Yaşaroğlu hangi burç? Varol Yaşaroğlu hakkında merak ettiğiniz her şeyi bu yazımızda sizin için yazdık.

Balık Burcu Ünlüler

Varol Yaşaroğlu Kaç Yaşında? Varol Yaşaroğlu Aslen Nereli? Varol Yaşaroğlu Hangi Burç?

Varol Yaşaroğlu, 1 mart 1968 yılında İzmir’de dünyaya gelmiştir. Aslen İzmirli olan başarılı animasyon yapımcısı balık burcudur.

1 Mart Doğumlu Ünlüler

Varol Yaşaroğlu Kimdir?

Türk animasyon yapımcısı, karikatürist ve Grafi2000′in kurucusu olan Varol Yaşaroğlu, 1 mart 1968 yılında İzmir’de dünyaya gelmiştir.5 yaşından beri çizimle uğraşmıştır ilk profesyonel çizimini ortaokul zamanlarında yapmıştır gültepe ortaokulunda okuyan Varol Yaşaroğlu daha sonra İzmir Atatürk lisesini bitirmiştir üniversite de ise İstanbul Teknik Üniversitesinde inşaat mühendisliği bölümünden mezun olmuştur mezun olmasının ardından İstanbul Teknik Üniversitesinde banka bölümünden yüksek lisans yapmıştır. Okuldan sonra ise Güneş Gazetesinde çizim yapmıştır daha sonralarında ise Ekonomist Gazetesinde çizimlerine devam etmiştir.1995 yılında Türkiye’de ilk kez tablet ile bilgisayar ortamında çizimler yapan karikatürist dergilerde yayınlamıştır.

Varol Yaşaroğlu, Türk animasyon yapımcısı, karikatürist koca kafaların yapımcısı ve Grafi2000′in kurucusudur,yetişkinlere göre olan ilk animasyon dizisi fırıldak ailesinin de yapımcısıdır.Karikatür yarışmalarında bulunduğu 25 yada daha fazla karikatür yarışmalarında birinciliği vardır bunun yanı sıra Kültür Koleji,Boğaziçi Üniversitesi,İstanbul Teknik Üniversitesi,ODTÜ,Marmara Üniversitesi ve Yedi Tepe Üniversitesinde bilgisayar ve mizah üzerine kurslar ve seminerler vermiştir. Kurduğu Grafi2000 programı ile Kanal D’de sunuculuk yaptı. Varol Yaşaroğlu çizgileriyle kurumsal firmaların sosyal ve sorumluluk projelerin içinde yer alıyor 2016 yılında ise Cartoon Network Türkiye ile Grafi2000 tarafından “Kral Şakir” adlı Türkiye’nin ilk animasyon dizisini Berk tokay ile birlikte yapmıştır.

Varol Yaşaroğlu’nun Eserleri

  • Koca Kafalar
  • Kral Şakir
  • Fırıldak Ailesi

 

Önceki İçerik
Sonraki İçerik

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler