Ana SayfaYaşamSağlıkVarisi olan kadınlar haberimize göz atsın!

İlgili Postlar

Varisi olan kadınlar haberimize göz atsın!

Herkeste olabilen ancak kadınları daha çok etkileye bir rahatsızlık; varis. Kadınlar bu haberimizi sizler için derledik! Hemen hemen bütün kadınların derdi olan varis kirli kanı vücuttan toplayıp kalbe taşıyan toplardamarların görevlerini yeterince yapamamaları sonucu oluşuyor. Bacaklarda damarlarda belirginleşme, ağrı, şişme, hassasiyet ve ağırlık hissi belirtileriyle ortaya çıkan varise karşı neler yapılmalı? Gelin haberimize hep birlikte göz atalım.

Kadınların korkulu rüyası mor karartı!

Bacaklarda damarlarda belirginleşme, ağrı, şişme, hassasiyet ve ağırlık hissi belirtileriyle ortaya çıkan varis tanısında renkli doppler ultrasanografi artık olmazsa olmazlardan. Liv Hospital Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Erdal Aslım varisi olanlara önerilerde bulundu.

Varis nedir? Nasıl oluşur? 

Varis kirli kanı vücuttan toplayıp kalbe taşıyan toplardamarların görevlerini yeterince yapamamaları sonucu oluşuyor. Bu damarların içinde kan akışının kalbe doğru tek yönlü akmasını sağlayan kapakçıklar yer alıyor. Çeşitli etkenler nedeniyle kapakçıklarda hasar, bunun sonucunda da kaçak oluşabiliyor. Kapakçıklarda ortaya çıkan sorun yüzünden toplardamarlar işlevlerini yeterince iyi yapamayınca kan bacaklardaki damarlarda birikiyor. Kanın birikmesi sonucunda damar içinde oluşan basınç artışı kronik hale dönüştüğünde de toplardamarlarlar elastikiyetlerini kaybederek genişliyor ve dışarıdan gözle görülür hale geliyor.

Varisi olanlara 5 tüyo!

Evet, hazırsanız açıklıyoruz. İlk önemli kıstas; Bol bol hareket edin. Yürüyüş başta olmak üzere yüzme ve bisiklet gibi sürekliliği olan spor türleri her gün düzenli olarak yapın. Varise karşı etkili olan egzersizler de büyük fayda sağlıyor. Ancak bacaklarla yapılan ağırlık egzersizlerinden ise kaçınmak gerekiyor.
Kesinlikle dikkat etmeniz gereken ikinci kural; Bir saatten uzun süre oturmaktan kaçının.
Sabit pozisyonlarda ya da ayakta çalışıyorsanız mümkün olduğunca hareket etmeye özen gösterin. Örneğin öğretmenler dersi gezerek anlatmalı, masa başında çalışanlar her yarım saatte bir ayağa kalkıp dolaşmalı. Oturdukları yerden ayaklarını parmak uçlarının üzerine kaldırmayı da ihmal etmemeli.
Bu kadar basit varislerle savaşmak; Yer çekiminin etkisinden kurtulmak için dinlenirken ayaklarınızı yüksekte tutun.
ve son olarak; Akşamları eve geldiğinizde düzenli olarak günde 1 kez soğuk suyla bacaklarınıza duş yaptırın, soğuk su damarlardaki büzücü etkisinden faydalanarak birikmiş kirli kanı azaltmada etkilidir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler