Ana SayfaKültür ve SanatFilmlerÜnlüler KAPI Filmini Konuştu!

İlgili Postlar

Ünlüler KAPI Filmini Konuştu!

Uzun süredir yapımı devam eden KAPI filmi mardinli bir ailenin acıklı serüvenini anlatıyor. Filmin ilk galası gerçekleşirken, galaya olan ilgi dikkat çekti!

Durak Film tarafından yapılmış, Nihat Durak tarafından yönetilen, Filiz Üstün Durak’ın yazdığı etkileyici ve sıra dışı hikayesiyle yasa boğuyor. Filmin finalinde davetliler salonda alkışlarıyla duyuldu!

Kadir İnanır 50.Yılını Bir Sinema Filmi İle Taçlandırıyor

Kapı filmine ünlüler tarafından büyük ilgi!

Filmin galasına bir çok basın mensubu ve davetli katıldı. Galasına büyük ilgi gösterilen filmin basın toplantısı zaman zaman davetlilerin alkışlarıyla devam etti. Film gösteriminden önce oyuncular Kadir İnanır (Yakup), Vahide Perçin (Şemsa), Timur Acar (Remzi), Aybüke Pusat (Nardin), Nilay Erdönmez (Asya), Özgün Çoban (Samuel), Reyhan Özdilek (Harran), Sinan Helvacı (Musa) ve Menderes Samancılar basınla buluşarak konuşma yaptı.

Kapı Filminin Galası
Kapı Filminin Galası

Film hakkında ünlüler konuşma yaparken Kadir İnanır film çekiminin zorluklarını “Bir filmi çekmek bireysel sanatların ötesinde. Günümüz ekonomisinde, Türkiye’de iyi bir filmi üretmenin en düşük maliyeti 1 milyon dolar. Bugünkü ekonomik koşullarda 1 milyon doları olan bir adam o parayı film çekmek için harcar mı? Ne için harcar bunu sizin gönlünüze bırakıyorum. Bu tarz filimleri çekmek artık çok zor. Ben iddia ediyorum ki bugün burada olan büyük kalabalık ve Türkiye’nin çok seçkin insanlarının bir araya geldiği bu filmin galasında, evrensel sinema değerlerini taşıyan özel bir film izleyeceksiniz. Uluslararası sanat değerlerini taşıyan bu filmin izleyicisi, bu ülkede milyonlarca vardır ona inanıyoruz.” diyerek anlattı.

Oyuncular konuşmalarına devam ederken Vahide Perçin “Bir Süryani ailesinin hikayesinin filmi bu.Geçmişte bıraktığı aralığı kapatmak için geliyorlar. Bir kapının peşine düşüyorlar ama aslında ailelerinin hikayesini tamamlamak için bu yola çıkıyorlar” şeklinde konuşarak filmden bahsetti.

“Üstatlarla çalıştık”

Timur Acar, “Üstatlarla çalıştık. Güzel bir mozaiği yansıttık. Anadolu’da, yaşayan tüm mozaikleri bir arada tutan bir coğrafyada yaşıyoruz. Bu coğrafyadaki en güzel kapılardan birini araladığımızı düşünüyoruz. Kapı herkes için hayırlı olsun.” şeklinde konuşurken film setini okula benzeten Aybüke Pusat, “Ben sadece mutluluğumu dile getirmek istiyorum. Böyle bir ekiple ve böyle ustalarla çalıştığım için çok mutlu ve şanslıyım” dedi.

Kapı Filminin Galası
Kapı Filminin Galası

Filmin konuk oyuncular listesinde bulunan Menderes Samancılar ise, “Bu konuk oyuncu teklifini aldığımda şunu gördüm ki, bu proje acıların kapısını aralıyor. Önemli olan bu aralıktan hepimizin bakmasını sağlaması. Bu aralıktan iyi bakalım. Önemli olan ne geçmişi ne bugünü ne de geleceği unutmamak. Bu kapı aralandı ve biz de gördüklerimizi anlatmaya çalıştık”.

Kapı Filmi’nin Konusu

Berlin’e 25 yıl önce taşınan aile beklemediği büyük haberin ardından Mardin’e yola çıkıyor. Bu amansız yolculukla birlikte yıllarca cevapsız sorular cevaplanmaya başlıyor. Bu aileyi yakan, 25 yıllık acının yolculuğu yüreklere dokunacak. Usta kadrosuyla birlikte galasını gerçekleştiren film

Mezopotamya’nın kalbinden 2019 yılının Türkiyesi’ne uzanan Kapı filmi 12 Nisan’da sinema’da!

Vizyon Tarihi: 12 Nisan

Yönetmen: Nihat Durak

Senaryo: Filiz Üstün Durak

Yapım: Durak Film

Yapımcı: Filiz Üstün Durak & Önder Köse

Oyuncular: Kadir İnanır (Yakup), Vahide Perçin (Şemsa), Timur Acar (Remzi), Aybüke Pusat (Nardin), Erdal Beşikçioğlu (Efrem), Sermet Yeşil (Saim), Nilay Erdönmez (Asya), Özgün Çoban (Samuel), Reyhan Özdilek (Harran), Musa (Sinan Helvacı)

Müzik: Güldiyar Tanrıdağlı

Görüntü Yönetmeni: Eyüp Boz

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler