Ana SayfaÜnlülerÜnlü Oyuncu, Kızının Soyadını Değiştirmek İçin Başvuruda Bulundu!

İlgili Postlar

Ünlü Oyuncu, Kızının Soyadını Değiştirmek İçin Başvuruda Bulundu!

Dizi ve tiyatro oyuncusu Pelin Ebru Başar (Körmükcü) çocuğunun babası olan Rafi Moreno hakkında soyadı davası açtı. Ünlü oyuncu, kızının Moreno olan soyadının kendi kızlık soyadı olan Körmükçü olarak değiştirilmesini talep etti.

Oyuncu Pelin Ebru Başar (Körmükcü), avukatları aracılığıyla İstanbul Aile Mahkemesi’ne başvurarak ayrıldığı Rafi Moreno’dan olan 10 yaşındaki kızı S.M.’nin kendi kızlık soyadı Körmükcü’yü kullanması için dava açtı. Dilekçede Başar’ın, kızının günlük hayatta çocuğu ile hiç ilgilenmeyen babasının soyadını değil kendi soyadını taşımasını istediği ifade edildi. Moreno’nun yurtdışı gezilerine bile giderken muvafakat vermede zorluklar çıkardığı öne sürülerek, “Küçüğün babasının soyadını taşıması ona bir yarar sağlamamaktadır. Velayeti annesindedir ve kanuni temsilcisi odur. Günlük hayattaki tüm işlerini birlikte yapmaktadırlar ve soyadının farklı olması günlük olağan akışta sorun yaratabilmektedir. Bu nedenle soyadı değişikliğinde ihtiyacı ve menfaati söz konusudur” denildi.

‘Çocuğu Babasına Göstermiyor’

Pelin Ebru Başar’ın açtığı soyadı değişikliği davasına avukatı aracılığıyla cevap veren Rafi Moreno ise iddiaları reddedip Pelin Ebru Başar’ın çocuğu babasına göstermediği iddia edildi. Moreno’nun avukatı Funda Sadıkahmet Alp mahkemeye sunduğu cevap dilekçesinde, babanın boşanma öncesi çocuğu ile oluşturduğu güçlü bağın, annenin çocuğu babasına göstermemesi ve telefonla görüştürmemesi yüzünden çürümeye başladığı öne sürdü. Baba Rafi Moreno’nun ticari anlamda büyük kayıp yaşadığı belirtilen dilekçede, davacı annenin baba Rafi Moreno’yu, nafakayı ödememesi durumunda çocuğun yüzünü göstermemekle tehdit ettiği iddia edildi.

Davanın Reddi Talep Edildi

Davacı annenin soy isim değişikliği talebinin çocuğu tamamen babadan koparmak amacını taşıdığı ileri sürülen dilekçede, açılan davanın reddine karar verilmesi talep edildi.

Nafaka Ve Tazminat Davası Da Açmış

Pelin Ebru Başar’ın ayrıca Moreno hakkında iştirak nafakası ve maddi ve manevi tazminat davası da açtığı öğrenildi.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler