Ana SayfaÜnlülerÜnlü Oyuncu Evlat Edinme Sürecini Anlattı...

İlgili Postlar

Ünlü Oyuncu Evlat Edinme Sürecini Anlattı…

Ünlü oyuncu evlat edinme sürecini anlattı… Merhum sanatçı Ferdi Merter’in kızı Almula Merter, bugün yayınlanan 2. Sayfa programının konuğu oldu. Geçtiğimiz yıl babası Ferdi Merter’i kaybettikten sonra İngiliz 2 kardeşi evlat edinen 5 yaşındaki Almula Merter, başından geçen süreci tüm samimiyetiyle anlattı. İşte haberimiz hakkında merak ettiğiniz tüm ayrıntılar…

Ferdi Merter’in kızı vefasızlığa isyan etti!

Ünlü oyuncu evlat edinme sürecini anlattı…

Ünlü oyuncu evlat edinme sürecini anlattı… Merhum sanatçı Ferdi Merter’in uzun süredir Londra’da yaşayan kendisi gibi oyuncu kızı Almula Merter, bugün yayınlanan 2. Sayfa programının canlı yayın konuğu oldu.

Uzun yıllar boyunca çocuk sahibi olmak için çok uğraştığını ifade eden 51 yaşındaki Almula Merter, kimsesiz 2 İngiliz kardeşi evlat edinmesiyle yaşadığı süreci anlattı.

Babasının vefat ettiği gün çocuklarının eve geldiğini ve onların sayesinde bu süreci daha rahat atlattığını ifade eden Merter, kızının kendisini görünce “Anne” diyerek boynuna sarıldığını söyledi.

İşte açıklamalarıyla 2. Sayfa stüdyosunda duygusal anlar yaşatan Almula Merter’in anlattıklarından bazı satırbaşları…

Almula Merter, babası Ferdi Erter'in vefatından sonra çocuklarıyla ayakta kaldığını söyledi.
Almula Merter, babası Ferdi Erter’in vefatından sonra çocuklarıyla ayakta kaldığını söyledi.

Ferdi Merter Fosforoğlu kimdir?

Çocuk sahibi olmak için uzun süre uğraştım

-Ben çok uzun süre çocuk yapmak için uğraştım. En son doktorlar artık daha fazla zorlama ‘ölebilirsin’ dediler. O kadar çok çocuk istiyordum ki anlatamam.

-Sonra bir gün dizi izliyordum, orada bir aile evlat ediniyordu. Onun üzerine eşime dedim ki ‘biz de evlat edinelim’ İngiltere’de başvurumuzu yaptık. 7-8 ay bekledik. Karar versinler diye… Bizi çok araştırdılar.

-Çok uzun araştırmalar sonra telefon geldi. ‘İki kardeş var, almak ister misiniz’ dediler. Biz hep ‘bir’ diye düşünüyorduk ama ‘kardeşler ayrılmasın’ dedik. Bizi kursa tabi tuttular. Bir sürü sınavdan geçtik. 15 – 16 kişilik jürilerin karşısında soruları yanıtladık.

-‘Nasıl yetiştireceksin, hangi dili öğreteceksin, nasıl anlaşacaksınız?’ diye birçok soru sordular… Çocukları görmeden önce bize fotoğraf gönderdiler, biz daha önce hiç görmemiştik çocukları…

-Fotoğraflardan ‘siz istiyor musunuz, bu çocukları?’ diye sordular… Orada gidip, sen ‘çocuk seçeceksin’ diye bir şey yok. Onlar sana gönderiyor fotoğrafı… Fotoğrafı aldım başucuma koydum, sabah kalkıyorum bakıyorum, tekrar tekrar bakıyorum… Yakın arkadaşlarıma gönderiyorum, ‘bakın bunlar’ diye… Sonra ben ‘tamam devam ediyoruz’ dedim.

-Yavaş yavaş bilgiler gelmeye başladı bize… Çocuklar böyle, anne babası şöyle diye… Biz aşama aşama ilerledik. Sonunda dediler ki 15 Şubat’ta çocukları göreceksiniz.

Kızım beni görünce “Anne” diye boynuma atladı

-Kapıdan girdik, kızım beni görünce kucağıma atladı ‘anne’ diye boynuma sarıldı. Etrafındaki herkese ‘benim artık annem babam var, ben annem babamla evimize gideceğim’ diye okuldaki herkese söylemiş… Çünkü onlara da daha önceden söylemişler ve alıştırmışlar… Çocuklarımın biri kız, biri erkek… Erkek olan 4,5 aylıktı henüz… Şimdi erkek olan 20 aylık… Kızım biraz daha büyüktü.

-Bir hafta boyunca alışma süreci gerçekleşti, şu anda 1.5 yıl oldu. Çocuklarım eve girdiği gün babam hayatını kaybetti. O çocuklar olmasaydı, ben çok ama çok kötü olurdum. Benim babama bağlılığımı biliyorsunuz… O çocuklar beni hayata bağladı.

-Kızımın adı Maya Elizabeth… Oğlumun adı Ferdi Merter babamın adını taşıyor.

-Babam çocukları telefonda gördü. Yoğun bakıma alındığında, çocuklarımı yanına soktum elini tuttular. Çocuklarım İngiliz, Türkçe’yi yavaş yavaş öğreniyorlar…

 

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler