Ana SayfaÜnlülerÜnlü işadamı kızlarını mirasından men etti. Sebebi dehşete düşürdü!

İlgili Postlar

Ünlü işadamı kızlarını mirasından men etti. Sebebi dehşete düşürdü!

Ünlü işadamı Atilla Uras, vesayet altına alınması talebiyle kendisine dava açan, mal varlığının üzerine ihtiyati tedbir kararı aldıran öz kızlarını mirasından men etti. Bununla da kalmayan Uras, kızlarına 110 bin liralık tazminat davası açtı. Detaylar haberimizde…

Atilla Uras kızlarını mirasından men etti

Marmara Bank’ın eski yönetim kurulu başkanı ünlü işadamı Atilla Uras, vesayet altına alınması talebiyle dava açan ve mal varlığının üzerine ihtiyati tedbir kararı aldıran kızlarını mirasından men etti. 81 yaşındaki Uras, kızlarını mirasından men etmekle kalmadı, bir de tazminat davası açtı.

Akıl sağlığının yerinde olduğunu ispatladı

Atilla Uras’ın kızları, Uras’ın vesayet altına alınması talebiyle dava açmış, mal varlığı üzerine ihtiyati tedbir kararı aldırmaya çalışmıştı. Ancak, Atilla Uras akıl sağlığının yerinde olduğu raporunu aldı ve tedbiri kaldırttı.

Mirasçılarımın mirasından hiçbir hak almaması son arzumdur

Avukatı M. Tarık Güleryüz ile mahkemeye başvuran Atilla Uras’ın söz konusu olan belgede şu ifadelere yer verildi: Kızlarım Nilüfer Uras (59) ve Victoria Yasemin Uras’ı (58) ve onların alt soylarını mirasımdan ıskat ediyorum. Saklı payları dahil olmak üzere mirasımdan pay almalarına ilişkin muvafakatim yoktur. Kendilerini asla ve kat’a affetmiyorum. Hastalığım sırasında çok zor günler geçirmiş olmama rağmen hiçbir zaman yanımda olmamışlardır. Bakıma ihtiyaç duyduğum dönemlerde bana bakmadılar. ‘Ev aldık’ diyerek benden borç olarak aldıkları paralarla zevk ve eğlence içinde kendi hayatlarına devam ettiler. Sadece para isteyecekleri zaman aradılar. İleri yaşım ve sağlık sorunlarım nedeniyle seyahat engelimin bulunduğunu bilmelerine rağmen beni evlat ve torun sevgisinden, ilgisinden mahrum bıraktılar. Ölümümden sonra Nilüfer ve Victoria Yasemin Uras’ı ve alt soylarını, müstakbel mirasçılarımın mirasından hiçbir hak almamasını son arzum ve isteğim olarak vasiyet ediyorum.

Avukat Güleryüz, “Mirastan Iskat” belgesiyle birlikte İstanbul 12. Sulh Hukuk Hakimliği’ne başvurdu ve Atilla Uras’ın kızları hakkında 50’şer bin lira manevi, beşer bin lira da maddi olmak üzere toplam 110 bin lira tazminat davası açtı.

Mahkemeye sunulan dava dilekçesinde; “Davalılar artık Uras’ın mirasçısı değildir. Mirasından herhangi bir pay almayacaktır. Mirastan çıkartılan kimse sanki miras bırakandan önce ölmüş gibi kabul edilir. Somut olayda, davalı tarafların aile bağlarını ağır surette koparan eylemleri nedeniyle Atilla Uras, davalı kızlarını ve bu kızlarından olan alt soyunu Bodrum 7. Noterliğinin 2 Mart 2018 tarihli ‘Mirastan Iskat’ belgesiyle mirasından çıkarmıştır.” şeklinde ifadeler yer aldı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler