Ana SayfaKültür ve Sanat"Üç Kuruşluk Opera" Cihangir Atölye Sahnesinde

İlgili Postlar

“Üç Kuruşluk Opera” Cihangir Atölye Sahnesinde

Arzu Gamze Kılınç ve Muhammet Uzuner’in 2017 yılında kurduğu “Cihangir Atölye Sahnesi” birbirinden güzel oyunlarla kapılarını tiyatroseverlere açıyor. Eğitimleri ve sahneye koyduğu oyunlarla son dönemlerde adından sıklıkla söz ettiren Cihangir Atölye Sahnesi’nin oyuncuları uzun çalışmaların ardından başarılı bir oyunu sahneye koyuyor. “Üç Kuruşluk Opera” Cihangir Atölye Sahnesinde izleyicileriyle buluşacak. İşte detaylar;

Brecht’in Önemi Eseri Sahnede!

Tiyatro tarihinin en önemli yazarlarından Brecht’e ait olan “Üç Kuruşluk Opera” oynanması zor olsa da, büyük bir titizlikle çalışıldığında izlenmeye doyulamayacak bir oyun oluyor. Macera dolu ani kahramanlar dünyasının kapılarını aralayarak geçmişe ayna tutup bugünün dünyasına ait somut gerçeklerin farklı bakış açılarıyla yorumlanmasına olanak tanıyan oyun müzikal açıdan yoğun ve esprili dilinin yanı sıra ahlak değerlerini irdeleyen ve savaşın korkunçluğunu gözler önüne seren bir oyun.

Cihangir Atölye Sahnesi’nin Kasım Ayı Oyun Takvimi

1928’den 2019’a

Brecht’in 2028 senesinde kaleme alarak ilk kez 1928 yılında “Dilenciler Operası” olarak sahnelediği oyun güncelliğini günümüze kadar sürdüren nadide eserlerden biri. Güncelliğini asla kaybetmese de farklı yorumlarıyla izleyicide farklı duygular uyandıran oyun bu kez Cihangir Atölye Sahnesi oyuncuları tarafından sahnelenecek. Oyunun müziklerini Miraç Özar imzası taşıyor. Oyunun ışık tasarımı  Onur Alagöz, koreografisini Hicran Akın, şan eğitimini EkinBezirganoğlu ve müzik direktörlüğünü ise Erkan Karaosmanoğlu’na ait.

“Üç Kuruşluk Opera” Cihangir Atölye Sahnesinde

Daha önce farklı tiyatro topluluklarının “Üç Kuruşluk Opera” isimli müzikli oyun bu kez Cihangir Atölye Sahnesi’nde, Oyun Atölyesi öğrencileri tarafından sahnelenen oyunda Ayça Öztürk, Canberk Dikmen, Deniz Özçelik, Emrah Erginöz, Erdi Göksu, İlke Demiröz, Kübra Ayçiçek, Müge Bozkurt, Osman Onur Can, Rabia
Gözde Yıldız, Sadık Seven rol alıyor. “Üç Kuruşluk Opera” 13 Kasım 2019 Çarşamba günü saat 20.30'da Cihangir Atölye Sahnesi’nde seyirciyle buluşacak.

"Üç Kuruşluk Opera" Cihangir Atölye Sahnesinde
“Üç Kuruşluk Opera” Cihangir Atölye Sahnesinde

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler