Ana SayfaKültür ve SanatRaif ile Letafet Seyirciyle Buluşuyor!

İlgili Postlar

Raif ile Letafet Seyirciyle Buluşuyor!

Cihangir Atölye Sahnesi’nin ilk profesyonel oyunu olan Raif ile Letafet Seyirciyle Buluşuyor! Oyun Kadıköy Halk Eğitim Merkezi’nde sahne alacak.

Kıvanç Kılınç’ın kaleminin eseri olan, Muhammet Uzuner’in yönettiği, dekor tasarımını Veli Kahraman’ın üstlendiği, kostüm tasarımını F. Nihan Şen’in yaptığı, dansları Hicran Akın’ın, müzikleri Ali Seçkiner’in ve ışık tasarımını Onur Alagöz’ün yaptığı “Raif ile Letafet” isimli tiyatro oyununda; Aras Cem Güler, Barış Özgenç, Bülent Düzgünoğlu, Kıvanç Kılınç ve Sinem Ünsal rol alıyor.

Ödüllere Doymayan Bir Oyun

2018-2019 Tiyatro sezonunda sahnelenmeye başlanan ve 3 ayrı ödül komitesi tarafından toplam 8 dalda aday gösterilen “Raif ile Letafet”, Üstün Akmen Tiyatro Ödülleri’nde “Yılın En Başarılı Ekip Oyunu” ödülüyle birlikte, oyunun oyuncularından olan Sinem Ünsal’la Lions 25. Türkan Kahramankaptan Sanat Ödülleri’nde “Yılın En Başarılı Genç Kadın” ödülüne layık görüldü.

Sinem Ünsal tiyatrodaki bu başarısının ardından yayınlandığı günden itibaren büyük bir ilgi ile takip edilen ve reyting rekorları kıran dizi Mucize Doktor dizisinde rol almaya başladı.

Bir Dönem Oyunu

Raif ile Letafet oyunu 19. yüzyılın ikinci yarısında İstanbul’da geçmektedir. Oyunun hikayesi, paranın ve gücün aşığı olan Banker Veli, yine zenginlik ve güç için çalışan baba Müşerref ile güzeller güzeli biricik kızı Letafet’in masum, romantik fakat parasız sevdalısı şair Raif arasında geçen komik olayları anlatmaktadır. Birbirine aşık olan bu iki insan çok yakında evleneceklerdir. Fakat iflas eden Letafet’in babası kızını para için istemediği birisi ile evlendirme kararı alıyor. Fakat bu iki aşık gencin buldukları çözüm yolları onları eğlenceli ve komik bir biçimde yan yana getirecektir.

Oyunun yönetmeni Muhammet Uzuner, bir söyleşisinde oyun hakkında şöyle söylüyor:

Kıvanç’ın yazdığı oyun yapmak istediğim tiyatro biçimine olanak tanıyan eğlenceli bir metin. Cinsiyet, sevgi, ekonomi gibi konularda geçmişten günümüze söz söyleyen yapısıyla eleştirel de bir çalışma oldu. Orta oyunundaki ya da Commedia Dell’arte’deki açık oyun biçimini seviyorum. Bu biçim, oyun oynama duygusunu ve neşesini açıkça meydanda tutuyor ve bizlerin yaşama çabasına çok destek veriyor diye düşünüyorum.

Raif ile Letafet Seyirciyle Buluşuyor!

“Raif ile Letafet” adlı müzikli oyun 21 Kasım 2019 Kadıköy Halk Eğitim Merkezi’nde ve 29 Kasım 2019 tarihinde Cihangir Atölye Sahnesi’nde (CAS) seyirciyle buluşacak.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler