Ana SayfaKültür ve SanatMüzik"Türkiye’den Avrupa’ya Uzanan Alışılmışın Dışında Bir Yetenek"

İlgili Postlar

“Türkiye’den Avrupa’ya Uzanan Alışılmışın Dışında Bir Yetenek”

Genç yetenek Caner Ünsal’ ın Aki adlı albümü, Ep Londra’li modern klasik muzik label’i collaborative records tarafindan piyasaya sunuldu. Şarkı ise Londra’lı Modern Klasik Müzik Label’ı Collaborative Records tarafından çıkartıldı. İşte Detaylar…

“Türkiye’den Avrupa’ya Uzanan Alışılmışın Dışında Bir Yetenek”

Yetenekli müzisyen Caner Ünsal, İlk Ep’sini Michael Nywman ve Philip Glass olmak üzere, Olafur Arnalds ve Nils Frahm  gibi ünlü bestecilerden ilham alarak tamamladı. Ep 2 vals,1 etüt olmak üzere 3 parça yer alıyor…

Şu an kendi albüm çalışmalarına devam eden Caner Ünsal; İlk Ep’isini klasik müziğe aşığı biri olarak ve gelecekteki projeleri için bir zemin oluşturması açısından neo-klasik ve modern klasik müzik olarak tanımlanıyor.
İlk olarak vals formunda olan aki (sonbahar),daha sonrasında ise bir piyano etütü olan haru (ilkbahar) yayınlanacak. Sonrasında ise minimal vals formunda bestelediği Fuyu(Kış) ile ilk serüveni sona erecek.
Albüm müzisyen için dinleyici ile klasik müziği sevdirmek arasında bir köprü niteliği taşıyor. Daha kolay anlaşılabilmesi ve daha yumuşak bir geçişe sahil olup, yenilikçi bir yapıya sahip olması açısından. Albüm romantik bir yapıya sahip olsa da Caner Ünsal’ın Mozart’a hayranlığından dolayı gelen klasik öğelere küçük de olsa yer veriliyor. Bir sonraki albümdeki hedef ise yenilikçi elektronik klasik olarak tanımladığı, yapısal ve melodik özelliklerin yoğun olarak kullanıldığı bu müziği sahnelere taşımak.
İşte Caner Ünsal – Aki;

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler