Ana SayfaDizilerTürkiye'de televizyonlar kapandı!

İlgili Postlar

Türkiye’de televizyonlar kapandı!

Sezonun sona ermesi ile birlikte Türkiye’de tatil dönemi başlarken Türkiye’de televizyonlar kapandı. İşte dizi sektörünün karşı karşıya kaldığı sorun.

Sezon arası ile birlikte dizi sektörünün büyük bir bölümü tatile girerken, yaz döneminde yeni dizi ve programlar ekranlarda yayınlanmaya başladı. Fakat yeni yayınlar birinci olsa dahi beklentileri karşılayamadı ve adeta Türkiye’de televizyonlar kapandı.

Temmuz’da en çok hangi dizi izlendi?

Türkiye’de televizyonlar kapandı, reytingler düştü!

Açıklanan reyting sonuçları incelendiğinde birinci olan dizilerin dahi çok düşük izlenme oranlarında kalması kanal yönetimlerini de çaresiz bıraktı. Diziler birer birer final yapmaya başlarken konuyla ilgili Mesut Yar’dan önemli bir değerlendirme geldi.

İzleyici televizyondan uzaklaştı

Erkenci Kuş, Darısı Başımıza, Meleklerin Aşkı gibi yayınlandığı günlerde ilk sırada yer alan dizilerin reyting oranları dahi yönetimleri memnun etmezken, Mesut Yar köşesinde “Nereye gitti bu izleyici?” diye sorguladı.

“Reytinglerin düşüklüğünü gören herkesin aklında başlıktaki soru var. Şaka değil reytingler yüksek sezona göre yarı yarıya düştü… Aslında izleyicinin bir yere gittiği yok. Yine ekranın başında. Ama bu kez yazlığın balkonundan, belediyenin çay bahçesinden, kıraathanenin ortak televizyonundan, kaldığı otelin odalardaki ekranından izliyor… Eh o zaman TV’ler için yaz tatili yapmak efektif mi? Hayır! Yapılacak şey belli. Televizyon izlediği yeri değiştiren deneğe ölçüm makinesini de yanında götürme şansı vereceksin. Hadi bu çok külfetli oldu; o zaman yazlık denek sistemi kuracaksın! Gerçek rakamlar ortaya çıkınca başta TV yöneticileri olmak üzere herkes şaşıracak. Reklam veren de, ekran işçisi de artık reytinge bakmayı alışkanlık haline getirmiş izleyici de! Mesela bir Fatih Portakal’ın iki ay tatil yapma lüksü var mı? Ya da çok izlenen bir dizinin üç ay ara verme gibi şansı? Yok arkadaş. Çünkü bizi çalışmak kurtaracak!” diyerek yaşanan duruma değinen Mesut Yar, duruma farklı bir bakış açısı getirdi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler