Ana SayfaKültür ve SanatMüzikTürkçe Rap'te Derya Rüzgarı

İlgili Postlar

Türkçe Rap’te Derya Rüzgarı

Rap dünyası bildiğiniz gibi son dönemlerde büyük bir çıkış yakaladı. Bu alanda şarkıları bulunan başarılı rapçilerinde yıldızı parlamaya başladı. Son dönemlerde dikkat çeken isimlerden biri olan Derya ise Türkçe rap’in başarılı kadın temsilcilerinden biri. Yeni bir albüm yayınlayan başarılı rapçi, Türkçe rap’te Derya rüzgarı estirdi!

İlk Rap Albümü 2012 Senesindeydi

Anlatya’da doğup büyüyen başarılı Rapçi Derya ilk Rap albümünü 2012 senesinde çıkardı. Öncesinde de stüdyo kaydı parçalarını YouTube’da yayınlayan Derya’nın albümü rap müzik severler tarafından yoğun bir ilgi gördü. Kadınların rap yapamayacağı algısını kıran başarılı rap sanatçılarından biri olan Derya kısa zamanda bir hayran kitlesi elde etti.

“Gecenin Dibi” Ses Getirdi

2016 senesinde rap dünyasına son derece iddialı bir albümle giriş yapan Derya, “Gecenin Dibi” adını verdiği 6 parçadan oluşan albümüyle büyük bir ses getirdi. Başarılı parçalara imza atan rapçinin bu yükselişi de sevenlerini çok mutlu etti.

Türkçe Rap’te Derya Rüzgarı

Rap müziğinin başarılı kadın temsilcilerinden olan Derya, geçtiğimiz hafta “Ferdinvnd” adını verdiği yeni bir albüm yayınladı. Uzun bir aradan sonra çıkan albüme de rap dünyasından ilgi büyüktü. Albüm için Güney Uğurlu ile çalışan Derya’nın klibini de Cem Töre çekti.  “Ferdinvnd” albümündeki şarkıların söz ve müziği başarılı rapçi Derya’ya aranjesi ise Osman Acun’ ait.

Derya Kimdir?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler