Ana SayfaÜnlülerTürkan Şoray ve Ediz Hun'dan gençlere tavsiyeler...

İlgili Postlar

Türkan Şoray ve Ediz Hun’dan gençlere tavsiyeler…

Türkan Şoray ve Ediz Hun’dan gençlere tavsiyeler… Bir üniversitede gençler ile bir araya gelen usta sanatçılar Türkan Şoray ve Ediz Hun, gençlere önemli tavsiyelerde bulundular. Detaylar haberimizde…

Ünlü sanatçı Türkan Şoray oyunculuğu bıraktı! Türkan Şoray’ın unutulmaz filmleri…

Türkan Şoray ve Ediz Hun gençlere seslendi

Yeşilçam’ın iki efsane ismi Türkan Şoray ve Ediz Hun, İstanbul Şehir Üniversitesi Dragos Kampüsü’nde gerçekleştirilen bir söyleşiye katıldı. Gençlere önemli tavsiyelerde bulunan usta sanatçıların aktardıkları ilgiyle dinlendi. Gençler, usta isimlerin tecrübe ve önerilerini dikkatle dinledi.

Türkan Şoray kimdir?

Türkan Şoray: Önemli olan mesleğinizi, insanları sevmeniz

Mesleğini sevmenin önemini aktaran Türkan Şoray, “Önemli olan mesleğinizi, insanları sevmeniz. İnsanları severseniz onların dertlerini anlatmak size dert olacak ve yaptığınız işten haz duyacaksınız. Ülkenize ve dünyaya faydalı olduğunuzu düşüneceksiniz. Hayal ettiğiniz dünyayı kuracaksınız. Onun için o kadar güzel bir meslek ki sinema. Yönetmenlik de oyunculuk da senaristlik de görüntü yönetmenliği de öyle. Fakat bana sorarsanız hepsinden önemli olan, bütün bir filmi meydana getiren yönetmen. Bir filmi seyircilere sevdiren yönetmen.” diye konuştu.

Ben oyuncu tabirine de karşıyım

Türkan Şoray, 230 filmde başrol oynadığını ve 5 filmin de yönetmenliğini yaptığını aktardı ve “Bir dünya kuruyorsunuz, o hayali gerçekleştiriyorsunuz. Bundan güzel bir şey var mı? Herkes hayal kuruyor ama yönetmenin şansı bu hayali gerçeğe dönüştürüyor, görsel hale getiriyor. Sinema benim aşkım zaten böyle bir kitap da yazdım. Ben filmlerimde başarılı olduysam gerçekten oynuyormuş gibi yapmadım. Ben oyuncu tabirine de karşıyım, kabul etmiyorum bunu. Biz aslında gerçeği yansıtıyoruz.” dedi.

Ediz Hun kimdir?

Ediz Hun: Kendini kontrol etmeyi, özgüveni sinemada öğrendik

Sinema sektörünün, gençler vasıtasıyla ileriye gideceğini ifade eden Ediz Hun ise, “Sinemaya çok genç yaşlarda başladığım için disiplin, saygı, yaş gözetmeksizin, birbirine olan sevgi ve muhabbetin gelişmesini gördüm. O sinema ortamında, o insanları gördüm. İnsanlar birbirine nasıl saygılı, zamanı nasıl kullanıyorlar. Sabah 07.30 Sarayburnu dediğin zaman herkes hazır oluyor. Hazır olmamasına imkan yok çünkü 30-40 kişi bekliyor. Kendini kontrol etmeyi, özgüveni sinemada öğrendik.” diye konuştu.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler