Ana SayfaDizilerTürk dizileri Türkiye'yi aştı, Avrupa'yı sallıyor!

İlgili Postlar

Türk dizileri Türkiye’yi aştı, Avrupa’yı sallıyor!

Son yıllarda Türk dizileri dünyanın pek çok farklı bölgesinde yayına başlarken özellikle Avrupa’da tam anlamıyla Türk dizileri furyası yaşanıyor. İşte sektörle ilgili son gelişmeler.

Dünya televizyon sektörü için büyük bir öneme sahip olan NATPE Fuarı 25 ile 28 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirildi. Bugün son kapanış günü ile birlikte sona erecek olan fuara Türk dizileri damga vururken, Budapeşte’de en çok konuşulan diziler Türk dizileri oldu.

Türk dizileri hangi hashtaglerle takip edilmeli?

Yoğun ilgi gördü

Türkiye’den fuara katılımcı ise TESAYAP oldu. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından desteklenerek yetkilendirilen Televizyon ve Sinema Filmi Yapımcıları Meslek Birliği başarılı sunum ve tanıtımları ile fuarda Türkiye’yi ön plana çıkarırken Türkiye’den pek çok kanal temsilcileri de fuarda hazır oldu.

Birol Güven kimdir?

Birol Güven’den Mesaj

Etkinlikte konuya dair açıklamalarda bulunan TESİYAP Başkanı Birol Güven “Bizim amacımız, Türk dizilerinin etki alanını genişletmektir. Dünyada daha fazla insana ulaşmak ve o insanların Türk dizilerini izlemesini sağlamak için gerekli adımları atmak istiyoruz” dedi. Fuar sonrasında Türkiye’deki dizilere daha fazla ilgi gösterilmesi ve Türk dizileri için daha fazla ülkenin talepte bulunması bekleniyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler