Ana SayfaDizilerTürk Dizileri İçin Kanun Çıkarılıyor!

İlgili Postlar

Türk Dizileri İçin Kanun Çıkarılıyor!

Türk dizileri için kanun çıkarılıyor! Kültür ve Turizm Bakanlığı, çıkarmaya hazırlandığı yeni kanunlar ile ne hedefliyor? Bu yeni kanunun sinema ve dizi sektöründe ne gibi faydaları olacak? İşte haberimiz hakkında merak ettiğiniz tüm detaylar…

Dört dizinin birden final kararı verildi! Hangi diziler ve hangi kanallar?

Türk Dizileri İçin Kanun Çıkarılıyor
Türk Dizileri İçin Kanun Çıkarılıyor

Türk dizileri için kanun çıkarılıyor!

Türk dizileri için kanun çıkarılıyor! Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un verdiği talimatla, son yıllarda dünyanın birçok ülkesinde de adından söz ettiren başarılara imza atan Türk dizileri için yeni bir destek mekanizması oluşturulması için çalışma başlatıldı. 

Kısa bir süre içinde TBMM’de de gündeme getirilmesi beklenen Sinema Kanunu’nda, yurtdışına gönderilenTürk filmlerine ve dizilerine teşvik sağlanması planlanıyor. 

Kültür ve Turizm Bakanlığının sektörden aldığı bilgiler ışığında hazırlanan verilerde, son birkaç yılda 100’den fazla Türk dizisi 150’nin üzerinde ülkeye ihraç edildi.

Yıllık ihracat geliriyle ABD’den sonra ikinci sıraya yerleşen Türk dizileri, 500 milyondan fazla kişi tarafından ilgiyle takip ediliyor.

Dizilerin tanıtımı için Bakanlık destek vererek, dünyanın en önemli dizi ve içerik fuarlarından olan, Fransa’nın Cannes kentinde gerçekleştirilen “MIP TV ve MIPCOM” ile Asya’nın en önemli etkinliklerinden olan “ATF – Asia TV Forum&Market”e katılım sağlanıyor.

Adını Feriha Koydum, Gümüş, Ezel, Kara Sevda başı çekiyor

Türk dizilerinin ihraç edildiği bölgeler arasında Orta Doğu, Kuzey Afrika ülkeleri, Doğu Avrupa, Batı Avrupa, Asya, ABD ve Latin Amerika ülkeleri başı çekiyor. Bugüne kadar en çok ihraç edilen diziler arasında, “Adını Feriha Koydum”, “Gümüş”, “Fatmagül’ün Suçu Ne”, “Ezel” ile “Kara Sevda” gibi yapımlar yer alıyor.

Bu konu ile ilgili bir açıklama yapan Televizyon ve Sinema Film Yapımcıları Meslek Birliği avukatı Burhan Gün, şöyle konuştu: 

Bu bizim için bir başlangıç

“Bu bizim için bir başlangıçtır. Her geçen gün yeni ve özgün projeler üretmeye devam edeceğiz. Dizilerimiz yeterli kaynak ile tüm dünyaya ihraç edilecek niteliktedir. Teknik donanımımız, insan gücümüz, yetişmiş insan kaynağımız, doğal çekim alanlarımız sayesinde başarılı içerikler üretmemiz kaçınılmazdır.

Dizilerimizin yakaladığı başarıya benzer bir başarının sinema filmleri tarafından da yakalanması oldukça önemlidir. Bu konuda özel ve kamusal girişimlerin desteklenmesi yerinde olacaktır. Yeni Sinema Kanunu’nu oldukça önemsiyoruz. Kanunla uluslararası alanda elimizi kolumuzu bağlayan ve girişim yapmamıza engel olan birçok problem yasal düzenleme ortadan kaldırılmış olacak ve böylece ülkemiz, sinema sektörümüz bir bütün olarak canlanacaktır.

Özellikle sinema yapım desteklerinin çeşitlendirilmesi ve çoğaltılması; uluslararası ortak yapımların veya yabancıların ülkemizde film çekimi yapmalarının özendirilmesi endüstrimizi geliştirecek ve büyütecektir.”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler