Ana SayfaKimdirTuna Kiremitçi kimdir?

İlgili Postlar

Tuna Kiremitçi kimdir?

Tuna Kiremitçi kaç yaşında? Tuna Kiremitçi aslen nereli? Tuna Kiremitçi nereli? Tuna Kiremitçi hangi burç? Tuna Kiremitçi albümleri? Tuna Kiremitçi kimdir? Tuna Kiremitçi’nin yazarlık hayatı? Tuna Kiremitçi’nin sinemacılık hayatı? Tuna Kiremitçi biyografisi ve hakkında tüm merak ettiklerinize haberimizden ulaşabilirsiniz.

Tuna Kiremitçi kaç yaşında? Tuna Kiremitçi aslen nereli? Tuna Kiremitçi nereli? Tuna Kiremitçi hangi burç?

Tuna Kiremitçi 24 Şubat ‘ta Eskişehir’de dünyaya geldi. Balık burcu olan

Tuna Kiremitçi kimdir?

Filibe kökenli bir ailenin çocuğu olarak Eskişehir’de doğan Tuna, Türk müzisyen, yazar ve sinemacıdır. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nde sinema eğitimi gören, kısa filmleri çeşitli festivallerde ödüller alan Tuna Kiremitçi, 2009’da ilk uzun metrajlı filmi Adını Sen Koy’u çekmiştir. 2010 yılında polisin yabancı uyruklu kadınları pazarlayan bir fuhuş mafyasına yaptığı operasyonda, ismine mafyanın müşterileri arasında rastladığı gerekçesiyle İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü’ne ifade vermeye çağrılmıştır. Romanları 10 dile (Fransızca, Almanca, Bulgarca, Yunanca, Romence, Estonca, Portekizce, Boşnakça, Arapça, Çince) çevrilen Kiremitçi, bir oğul babasıdır. Bir dönem Cumhuriyet gazetesinde yazmıştır. 11 Haziran 2010’da Hürriyet gazetesinin Kelebek ekinde yazmaya başlamışsa da 2012 yılında görevine son verilmiştir.
İstanbul’daki yabancı hayat kadınlarıyla ilgili duygu ve gözlemlerinden “Lolita Çocuk Değil (Karakarga, Nisan 2016)” ve “Sivastopol Güzeli (Sözcükler, Ocak-Şubat 2016)” adlı kurgusal öykülerinde bahseden Kiremitçi, 2016’da romancılık kariyerine son verdiğini, sanat hayatını yalnız müzik ve şiirle sürdüreceğini açlıklamıştır. Aynı yıl “Tuna Kiremitçi ve Arkadaşları” albüm projesine başlamıştır.

Tuna Kiremitçi’nin yazarlık hayatı

İlk şiirleri, Galatasaray Lisesi yıllarında Varlık dergisinde yayımlandı. Kendisine Yaşar Nabi Nayır Şiir Ödülü’nü kazandıran “Ayabakanlar” adlı kitabı, 1994 yılında okuyucuyla buluştu. 1997’de Bosnalı şair İzzet Sarayliç’le Erguvan Balkan Şiir Ödülü’nü paylaştı. Bunu 1998 tarihli ikinci şiir kitabı olan “Akademi” izledi. Kiremitçi’nin 2002’de çıkan ilk romanı “Git Kendini Çok Sevdirmeden” büyük yankı uyandırdı ve o yılın sürpriz edebiyat olaylarından biri kabul edildi. 2003’te ikinci romanı “Bu İşte Bir Yalnızlık Var” ve şiirlerini derlediği “Bazı Şiirler Bazı Şarkılar” yayımlandı.
2005’te çıkan “Yolda Üç Kişi” adlı romanı da geniş bir okuyucu kitlesiyle buluştu ve beğeni kazandı. Daha sonra da 2007 tarihli “Dualar Kalıcıdır”, 2009’da “Küçüğe Bir Dondurma”, 2011’de “Selanik’te Sonbahar”, 2012’de “Gönül Meselesi”, 2015’te “Uçan Halıların Ayrodinamik Sorunları” ve 2016 yılında “Kendi Seven Ağlamaz” romanları yayımlandı.

Genellikle sıradan insanların trajedilerini, günümüz toplumundaki kadın-erkek ilişkilerinin açmazlarını ve yaşlanmanın melankolisini hüzünlü, yer yer de gülümseten bir anlatımla işlediği romanları, Profesör Gürsel Aytaç tarafından Türk edebiyatında “romantik ironi” örnekleri olarak değerlendirilmiştir.

Tuna Kiremitçi’nin albümleri

1990’lı yıllarda Tuna Kiremitçi, Kumdan Kaleler topluluğuyla etnik rock çalışmaları yapmış, besteci ve solist olarak bir albüme imza atmıştır. 2007 yılında Kiremitçi, “Kendi Halinde” adlı ilk solo albümünü yayınladı. 2013’te Atlas rock grubuyla bir albüme Kiremitçi, (Selam Yabancı, 2013) solist ve şarkı yazarı olarak imza atmıştır.
Tuna Kiremitçi bestelerini Pamela, Özge Fışkın, Gonca Vuslateri, Öykü Gürman, Gülçin Ergül, Jehan Barbur, Yıldız Tilbe, Sena Şener, Gökçe Bahadır, Gülay gibi sanatçılarla düet olarak seslendirmiş, şarkıları her ay YouTube’da yayınlamışve sonrasında, Pasaj Müzik etiketiyle albüm olarak yayımlamıştır.

Tuna Kiremitçi’nin sinemacılık hayatı

Tuna Kiremitçi imzası taşıyan; “Bu İşte Bir Yalnızlık Var” 2013’te sinemaya uyarlanmıştır. Tuna Kiremitçi’nin “Dualar Kalıcıdır” eserini 2014’te tiyatro uyarlamasında Nurseli İdiz rol almıştır. Tuna Kiremitçinin yazdığı besteleri; Haluk Levent, Ajda Pekkan, Müslüm Gürses, Gülay, Demet Sağıroğlu, Renan Bilek ve Esin İris gibi sanatçılar tarafından da seslendirilmiştir.
Halen MSGSÜ Sinema-TV Bölümü’nde öğretim görevlisidir.

Önceki İçerik
Sonraki İçerik

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler