Ana SayfaKimdirMehmet Usta kimdir?

İlgili Postlar

Mehmet Usta kimdir?

Mehmet Usta kaç yaşında? Mehmet Usta aslen nereli? Mehmet Usta nereli? Mehmet Usta hangi burç? Mehmet Usta kimdir? Mehmet Usta’nın rol aldığı filmler hangileridir? Mehmet Usta biyografisi ve hakkında tüm merak ettiklerinize haberimizden ulaşabilirsiniz.

Mehmet Usta kaç yaşında? Mehmet Usta aslen nereli? Mehmet Usta nereli? Mehmet Usta hangi burç?

Mehmet Usta, 20 Şubat’ta Düzce’de dünyaya geldi. Tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu olan Mehmet Usta balık burcudur. Aslen Trabzon’ludur ve 46 yaşındadır.

Mehmet Usta kimdir?

Ekmek Teknesi dizisinde Mehmet Usta, oynadığı “Ölü” ve Bez bebek dizisinde ki “Şoker” karakterleriyle tanınır. Henüz bir yaşında bile değilken Mehmet Usta’nın ailesi, uzunca bir zaman önce babasının ve amcalarının iş kurduğu İstanbul’a taşındı. İlkokulu Aksaray Mahmudiye İlkokulu’nda okuyan Usta, orta okul ve liseyi İstanbul Davutpaşa Lisesi’nde okudu. Üniversite eğitimini Marmara Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi’nde tamamlan Mehmet Usta, Üniversite eğitiminden sonra master eğitimini de tamamlamaya karar veren Usta, masterini Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, Sosyoloji ve Antropoloji Anabilim dalında, Sanat Sosyolojisi alanında ‘Modernlik ve Modernleşme ekseninde Geleneksel Türk Tiyatrosu’ teziyle tamamladı.

Hayatı boyunca oyunculuk ve spordan hiç kopmadı. Fakülte yıllarına kadar Uzakdoğu Savunma Sanatları ile ilgilendi. Mehmet Usta’nın kitaplarla arası hep iyi oldu. Edebiyat, felsefe, tarih ve teoloji hep ilgi alanları olmayı sürdürdü ve tabi ki olmazsa olmaz tiyatro eserlerini de buna dahil etmiştir. Bunlardan bazıları klasik dönem Rus yazarları, özellikle Dostoyevski, Tolstoy, Gorki, Pushkin ve Cehov. Travenian’ ın Sibumi’si ve “fazla söze gerek olmayan” olarak tanımladığı Mesnevi ise hala tekrar tekrar okuduğu baş ucu kitaplarındandır. Nazım Hikmet ve Necip Fazıl’ı da “hala şiirin uluları” olarak tanımlıyor. Seyahat etmek en büyük tutkusu ve buna bağlı olarak farklı kültürleri, dilleri, müzikleri ve insanları tanımayı vazgeçilmez olarak görüyor. Birçok sinema ve dizi filmlerde de rol almıştır. Fox ‘da “Bez Bebek” adlı bir dizinin “Şoker” karakterini canlandırmıştı. Şimdi TRT 1’de “Leyla ile Mecnun” adlı bir dizinin “Kamil” karakterini canlandırıyor.

Mehmet Usta’nın rol aldığı film ve diziler

Leyla ile Mecnun 2011 Kamil
Dur Yolcu 2008 Çolak Çavuş
Mommo Kızkardeşim 2009 İstanbullu Bakkal
Kara Köpekler Havlarken 2009 Anten
Kınalı Kuzular: Son Nefes 2007 Zeynel
Kınalı Kuzular: Beni Sizlerden Ayırmayın 2007 Yüzbaşı Yusuf
Kınalı Kuzular: Reşit Paşa Vapuru 2007 Bekir çavuş
Kınalı Kuzular: Hasan Ethem 2007 Edirneli Hüseyin
Kınalı Kuzular: Kınalı Hasan 2006 Laz Yunus
Bez Bebek 2007 Şoker
Erkekler Ağlamaz 2006 İnce Memet
Kınalı Kuzular: Kınalı Hasan 2006 Laz Yunus
The İmam 2005 Deli
Ekmek Teknesi 2002 Ölü
Ruhsar 1997 Bakkal Muhteşem

Önceki İçerik
Sonraki İçerik

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler