Ana SayfaÜnlülerTime Dergisi, 2019 Yılının En İyi 10 Film'ini Açıkladı!

İlgili Postlar

Time Dergisi, 2019 Yılının En İyi 10 Film’ini Açıkladı!

Dünyanın en popüler dergilerinden bir tanesi olan “Time” dergisi, 2019 yılının en iyi filmlerini seçti. 2019 yılının sonuna yaklaşmamızla birlikte yeni bir liste yayınla “Time” dergisi en iyi 10 sinema filmini içeriyor. Listenin açıklanması ile birlikte dergi takipçileri büyük bir ilginçlikte karşı karşıya geliyor. Takipçilerin söylenmeleriyle birlikte Joker listede bulunmuyor.

Time dergisinin 2019 yılı için belirlediği en iyi 10 sinema filmi sıralamasında sizler için kolay seçilmesinde yardım etmekteyiz  liste içerisinde yer alan filmlerden bir tanesini tercih edip keyfinize bakabilirsiniz. Time dergisinin 2019 yılı için belirlediği en iyi 10 sinema filmine gelin hep birlikte yakından bakalım.

1. Pain and Glory (IMDb: 7.7)

1. Pain and Glory (IMDb: 7.7)

Time dergisinin belirlediği listenin ilk sırasında Pain and Glory isimli İspanyol filmi geliyor. Filmin başrollerini Antonio Banderas ve Penelope Cruz paylaşıyor. filmin kalitesini gözler önüne sermeye devam eden Filmde, “Salvador Mollo” isimli bir yönetmenin bugüne dek aldığı kararlar anlatılıyor. Pain and Glory Türkçesi ile Acı ve Zafer anlamına geliyor.

Konusu: Salvador Mallo ismindeki, deneyimli ama gençlik günleri artık geride kalmış bir yönetmenin geçmişten bugüne yaptığı seçimleri ve yaşamında iz bırakan olayları konu ediyor. Filmde, Mallo’nun çocukluğunu yaşadığı 60’lı yıllara, annesiyle birlikte köylerinden ayrılıp daha rahat bir yaşam umuduyla Valencia’ya göç etmesine, 80’lerin Madrid’inde kalbinin hızla çarpmasına neden olan ilk aşkına, kendisi için kurtuluş ve terapi aracı olan yazı ve sinema ile tanışmasına ve  kendisini tanımasına yol açan olaylara değiniliyor. Bir yönüyle Almodóvar’ın kendi hayat hikâyesi sayılabilecek Acı ve Zafer, başrol oyuncusu Antonio Banderas’ın devleşen performansının da eklenmesiyle ilettiği duygular perdeden dışarı taşan, bir yandan hüzünlü, bir yandan da umut verecek bir film.

2. The Irishman (IMDb: 8.7)

2. The Irishman (IMDb: 8.7)

Time dergisinin belirlediği listenin ikinci sırasında The Irishman isimli ABD filmi geliyor. İkinci Dünya Savaşı’ndan sonraki ABD’nin suç dünyasını anlatıyor. Netflix’te yer alan film, sinema sektörünün önemli isimlerinden Robert De Niro, Joe Pesci ve Al Pacino’yu bir araya getiriyor.

Konusu: The Irishman, bir mafya tetikçisi olan Frank Sheeran’ın hayatına odaklanıyor. II. Dünya Savaşı’nda görev almış eski bir asker olan Frank Sheeran, yıllar boyu Bufalino suç örgütü için çalışmıştır. Birçok ünlü isim için dolandırıcılık, tetikçilik yapan ve ‘İrlandalı’ lakabı ile anılan Sheeran, aynı zamanda işçi sendikası memurudur. Frank Sheeran’ın hayatından kesitlerin sunulduğu filmde, Amerikan tarihinin en gizemli suç olaylarından biri olan işçi lideri Jimmy Hoffa’nın ortadan kayboluşuna da değiniliyor.

3. Once Upon a Time…in Hollywood (IMDb: 7.9)

3. Once Upon a Time…in Hollywood (IMDb: 7.9)

Time dergisinin belirlediği listenin üçüncü sırasında Once Upon a Time…in Hollywood isimli ABD filmi geliyor. oyucuları Brad Pitt, Leonardo Di Caprio ve Quentin Tarantino’yu bir araya getiriyor. Filmde, televizyon sektörünün hit bir dizisinde yer alan bir oyuncunun, uzun metrajlı film sektörüne girmesi anlatılıyor.

Konusu: Bir Zamanlar… Hollywood’da, hit bir dizide oynamış bir erkek TV aktörünün film sektörüne girmeye çalışması anlatılıyor. Rick Dalton, bir televizyon filmi aktörüdür. Dalton’ın başarılı bir western dizisi bulunmaktadır. Ancak Rick, kendini televizyondan uzaklaştırıp film sektörüne adım atmak istemektedir. Onun dublörü olan Cliff Booth ise bu konuda ona katılmaktadır. Ancak ikilinin yaşlarının ilerlemesiyle birlikte Hollywood’taki şansları da azalmaktadır. Hollywood’un yeni gözdelerinden olan Sharon Tate ise Rick’in komşusudur. Ancak Hollywood’un ışıltılarla dolu ve pervasız akışı, Tate’in ve dört arkadaşının Charles Manson tarikatı tarafından katledilmesiyle kesilecektir…

4. Marriage Story (IMDb: 8.4)

4. Marriage Story (IMDb: 8.4)

Time dergisinin belirlediği listenin dördüncü  sırasında Marriage Story isimli ABD filmi geliyor. Scarlett Johansson’un başrol oynadığı bu film, parçalanmış bir evliliğin boşanma sürecini anlatıyor.

Konusu: Marriage Story, evli bir çiftin New York’tan Los Angeles’a kadar uzanan boşanma hikayesini konu ediyor. Evlilkleri parçalanmak üzere olan bir yönetmen ve onun oyuncu olan karısına odaklanılan filmde, çifitn yıpratıcı boşanma süreçleri anlatılıyor.

5. Little Women (IMDb: – )

5. Little Women (IMDb: - )

Time dergisinin belirlediği listenin beşinci  sırasında Little Women isimli filmi geliyor. Louisa May Alcott’un kaleme aldığı popüler romanının bir yeniden uyarlaması vez Little Women, yaşanan İç Savaş sonrası dönemde ABD’li kız kardeşlerin hikayesini anlatmaı ile tanınır. Film daha vizyona girmeden Time dergisinin en iyi sinema filmlerinden seçilmiştir.

Konusu: Küçük Kadınlar, İç Savaş sonrası Amerika’da yaşamlarını sürdürmeye çalışan dört kız kardeşin hikayesini anlatıyor. Meg, Jo, Beth ve Amy birbirinden tamamen farklı karaktere sahip dört kız kardeştir. Çocukluk dönmelerini geride bırakıp kadınlığa geçiş süreçlerinde kardeşler türlü dertlerle boğuşur. Babaları Amerikan İç Savaşı’na katılan dört genç kız, anneleri ile birlikte yaşam mücadelesi vermeye başlar. Bu zorlu süreçte en büyük kazançları birbirlerinin yanında olmalarıdır. Her türlü zorluğu birlikte göğüsleyen kardeşler bu süreçte asıl mutluluğun sevgi olduğunu anlar.

6. Parasite (IMDb: 8.6)

Parasite

Time dergisinin belirlediği listenin altıncı  sırasında Parasite isimli filmi geliyor. Cannes Film Festivali’nde “Altın Palmiye” ödülünü kazanan Parasite, Varlık ile yokluğun aynı anda konu edildiği, sefalet içindeki bir ailenin kendilerini zengin bir ailenin yanına aldırmalarını ve bu süreçte yaşananlara sahne olacağız. Parasite, Güney Kore’nin bugüne dek en çok beğenilen 50 filmi arasında yer alıyor.

Konusu: Park Ailesi’yle tanışın: soyla gelen servetin klasik bir tablosu. Diğer yanda ise Kim Ailesi, sokak zekası bakımından zengin ama başka hiçbir zenginliğe sahip değil. Şans veya kader olsun, bu iki ev halkı bir şekilde bir araya gelir ve Kim ailesi altın bir fırsatın varlığını hemen sezer. Kolej çağındaki Ki-woo tarafından manipülasyon konusunda yetiştirilen Kim çocukları, öğretmen ve sanat terapisti görevleriyle kendilerini Park ailesinin arasına çabucak yerleştirir. Kim’ler “vazgeçilmez” lüks hizmetler sunarken, Parklar ise habersizce evlerindeki her şeyi Kim ailesine kaybetmektedir. Ancak kısa sürede bu düzen bir tehditle karşılaşır. Asalak bir misafir Kim ailesinin yeni keşfettikleri konforu tehdit eder hale geldiğinde, vahşi ve zorlayıcı bir üstünlük mücadelesi patlak verir. Bu mücadele Kim ve Park aileleri arasındaki kırılgan ekosistemi yıkmakla tehdit etmektedir…

7. Knives Out (IMDb: 7.9)

7. Knives Out (IMDb: 7.9)

Time dergisinin belirlediği listenin yedinci  sırasında Knives Out isimli filmi geliyor. polisiye, suç, aksiyon ve gerilim bulunuyor. Filmde, 85. yaş gününde evinde ölü bulunan Harlan Thrombey’in hikayesine konuk olacağız. Bir dedektif, bu şüpheli ölümün nasıl gerçekleştiğini ortaya çıkarabilmek için elindeki her imkanı kullanacak.

Konusu: Suç romanı yazarı Harlan Thrombey, 85. yaş gününde evinde ölü bulunur. Meraklı bir araştırmacı dedektif olan Benoit Blanc gizli bir şekilde cinayet araştırmasında yer almaya başlar. Harlan Thrombey’nin ailesine soruşturma için başvurulur, ancak aile tam anlamıyla hiçbir işe yaramazdır. Blanc tüm bu yüzeyde görünenlerin altını kazımak ve tüm yalanları ortaya çıkararak Thrombey’nin ölümünün ardındaki gerçeği bulmayı hedefler. Başrolünü James Bond’umuz olan Daniel Craig’in üstlendiği filmin yönetmen koltuğunda “Asi Gençlik”, “Tetikçiler”, “Star Wars: Son Jedi” gibi filmlere imza atan Rian Johnson oturuyor. Polisiye türündeki filmin oyuncu kadrosunda Marvel sinematik evreninin Kaptan Amerika’sı Chris Evans, 2 Oscar adayı Michael Shannon, son olarak Harrison Ford ve Ryan Gosling ile birlikte Blade Runner 2049: Bıçak Sırtı filminde rol alan Ana de Armas ve Lakeith Stanfield gibi isimler yer alıyor.

8. Dolemite Is My Name (IMDb: 7.4)

8. Dolemite Is My Name (IMDb: 7.4)

Time dergisinin belirlediği listenin sekizinci  sırasında Dolemite Is My Name isimli ABD filmi geliyor. ABD’li komedyen Rudy Ray Moore’un hayatının anlatıldığı bu film, Netflix üzerinden yayınlandı. Dolayısıyla bu filmi izlemek için Netflix abonesi olmak gerekiyor. Time dergisi, bu filmi 2019 yılının en iyi 8. filmi olarak gösteriyor.
Konusu:  “Dolemite Is My Name” 1970’lerde kaydettiği Dolemite komedi albümleri ve 1975 yapımı “Dolemite” filmi ile tanınan komedyen ve oyuncu Rudy Ray Moore’un hayatına odaklanıyor. Muhabbet tellalı ve kenar mahalle kahramanı bir karaktere hayat veren oyuncu “The Human Tornado”, “The Monkey Hu$tle” ve “Petey Wheatstraw” filmlerinde de aynı karakter olarak boy gösterdi. Sevilen komedyen 2008 yılında hayatını kaybetti.

9. A Beautiful Day in the Neighborhood (IMDb: 7.9)

9. A Beautiful Day in the Neighborhood (IMDb: 7.9)

Time dergisinin belirlediği listenin  dokuzuncu  sırasında A Beautiful Day in the Neighborhood isimli ABD filmi geliyor. Dram türündeki bir biyografi filmi olan “A Beautiful Day in the Neighborhood”, ABD’nin önemli televizyon yüzlerinden Fred Rogers ile Gazeteci Tom Junod’un arkadaşlığına değiniyor. Filmin başrolünde ise dünyaca ünlü oyuncu Tom Hanks ve Matthew Rhys bulunuyor.

Konusu: Mahallede Güzel Bir Gün, Amerika’nın sevilen ünlülerinden Fred Rogers ve ödüllü gazeteci Tom Junod arasındaki arkadaşlığa odaklanıyor. Gerçek olaylara dayanan filmde alaycı gazeteci Junod, gönülsüzce Bay Rogers hakkında bir yazı yazmayı kabul eder ve ikili birbirini tanıdıkça gazetecinin hayata olan bakış açısı değişir.

10. Hustlers (IMDb: 6.6)

10. Hustlers (IMDb: 6.6)

Time dergisinin belirlediği listesinde son olarak onuncu sırasında Hustlers isimli filmi geliyor. Jennifer Lopez’in başrol olduğu bu film, bir grup eski striptizcinin hikayesini konu ediniyor. Filmde, Wall Street müşterilerine yapılan şantajlara şahit oluyoruz.

Konusu: Hustlers, Wall Street müşterilerine şantaj yapmak için bir araya gelen eski bir striptiz kulübü çalışanlarının hikayesini konu ediyor. Jennifer Lopez’in ekibin liderine hayat verdiği filmin kadrosunda Lili Reinhart, Constance Wu, Julia Stiles, Cardi B, Mercedes Ruehl gibi isimler yer alıyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler