Ana SayfaDedikoduTesettürlü Manken Aden' in Hikayesi

İlgili Postlar

Tesettürlü Manken Aden’ in Hikayesi

Tesettürlü Mankenin Hikayesi

Mülteci kampından podyuma dünyanın ilk tesettürlü modeli Halima Aden’ in hikayesi..

Kenya’da bir mülteci kampından dünyanın önemli podyumlarına uzanan hikayesiyle Halime Aden, dünyanın ilk tesettürlü modeli olarak dikkat çekiyor. Dünyanın ilk tesettürlü modeli Halima Aden, moda dünyasının en dikkat çeken isimlerinden biri olarak emin adımlarla ilerliyor. Büyük bir modellik ajansına kayıtlı olarak çalışan ilk tesettürlü model olan 19 yaşındaki Aden, Somali kökenli bir Amerikalı. 2016 yılında katıldığı güzellik yarışmasında, kazanamasa da dünya çapında popülarite elde eden Aden, moda dünyasının da dikkatini çekti.

ABD’ nin Minnesota eyaletinde yapılan güzellik yarışmasında, bikinili bölümde tesettür mayosuyla yürüyen Aden için yarışmanın sunucusu tarih yazdığını söyledi.  Aden yarışmadan sonra Kim Kardashian’ ın eşi, ABD’li rap şarkıcısı Kanye West’ in Yeezy koleksiyonu için New York’ ta podyuma çıktı. Aden’ in mülteci kampından podyuma uzanan hikayesi ilginç.

Kenya’da ki Birleşmiş Milletler mülteci kampı Kakuma da doğan Aden, ailesiyle birlikte yedi yaşındayken ABD’ye göç etti. Şimdi ABD’de hem modellik yapan hem de öğrencilik hayatına devam eden Aden, en büyük hedefinin Amerikalı Müslüman gençler için rol model olmak olduğunu açıkladı.

Şu sıralar moda dünyasındaki çeşitliliğe katkıda bulunan bir model olarak hayatını sürdüren Aden, Kakuma’ ya dönüp oradaki mülteci çocuklar için çalışmak istiyor. Aden, mülteci çocuklara, her birinin günün birinde yıldız olabileceğini göstermek ve onlara umut aşılamak istiyor.

Tesettüre kimsenin yönlendirmesi veya baskısıyla girmediğini söyleyen genç model, “Hayatta kendi tercihiniz olmayan her şey sizi baskı altına alır ve size zor gelir. Ancak büyük çoğunluk için bu bir seçim. Benim için de bu bir tercihti. Anneme başörtüsü takmak istediğimi söyleyen bendim. Annem gibi olmak ve dinime aşık olmak istedim“ şeklinde konuştu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler